Bradys besked: ”Jag vill fortsätta spela”

Foto: Charles Krupa / SCANPIX SWEDEN

avAdam Borg

SPORTBLADET

Han har hunnit fylla 40 år och vunnit Superbowl fem gånger.

Men än har han inga planer på att sluta. Under måndagen meddelade superstjärnan Tom Brady att han fortsätter karriären i New England Patriots.

– Jag har personliga mål. Jag vill fortsätta spela, säger quarterbacken.

New England Patriots förlorade Superbowl-finalen i februari mot Philadelphia Eagles med 41–33. I och med förlusten påbörjades också spekulationerna om lagets quarterback, femfaldige Superbowl-vinnaren, Tom Brady hade gjort sin sista match i karriären.

Efter månader av spekulationer kom till slut superstjärnan med ett besked. Under en konferens i Kalifornien meddelade 40-åringen att han inte har några planer på att sluta.

– Jag har personliga mål. Jag vill fortsätta spela, sa quarterbacken till moderatorn Jim Gray på konferensen.

”Jag känner att jag kan klara det”

Tom Brady är en av de stora legendarerna inom Amerikansk fotboll. Han har vunnit Superbowl vid fem tillfällen, blivit utsedd till MVP i finalen fyra gånger och blivit utsedd till mest värdefulle spelare i NFL tre gånger. Och trots en lång och framgångsrik karriär är den långt ifrån över.

– Jag har sagt det under en lång tid att jag vill spela till jag är över 40 år. Folk sa till mig när jag var 36, 37 år gammal att jag inte kan fortsätta spela för ingen vinner Superbowl vid den åldern. Det är en stor utmaning för mig. Jag har blivit utmanad hela mitt liv men jag känner att jag kan klara det.

Tom Brady har tillhört New England Patriots under hela sin NFL-karriär. Nästa säsong går han in på sin 19:e säsong i klubben.

Dagens tv-höjdare 1 maj 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

Tom Brady

NFL