Försökte be Sjarapova om ursäkt efter påhoppet

SPORTBLADET

Svartsjuka – sanningen bakom bråket mellan superstjärnorna?

Var det svartsjuka som fick Serena Williams att tala nedlåtande om Maria Sjarapova?

Ryktet säger att även amerikanskan har haft ett förhållande med Grigor Dimitrov.

– Jag är ledsen över att den här situationen har uppstått, säger Serena Williams, som personligen har bett Sjarapova om ursäkt.

Maria Sjarapova, 26, trodde att den slovenske basketspelaren Sasha Vujacic, som blivit NBA-mästare med Los Angeles Lakers, var mannen i hennes liv. De träffades på en grillfest 2009, förlovade sig året därpå och skulle ha gift sig i november i fjol, i Istanbul.

Det blev inte så. Förra våren, ett halvår innan det planerade bröllopet, tog förhållandet slut.

”Svårt att träffas”

Problemen började när Sasha i juli 2011 skrev på ett tvåårskontrakt med Anadolu Efes och flyttade till Turkiet.

Sjarapova äger ett hus i Manhattan Beach och såg Los Angeles som deras gemensamma bas, men det dröjde tio månader innan Sasha återvände dit.

– På grund av våra karriärer blev det extremt svårt att träffas, sa Maria Sjarapova, som berättade om uppbrottet i samband med US Open.

Tidigare i år hittade hon kärleken på nytt, i Grigor Dimitrov. Den 22-årige bulgaren, som är 31:a på världsrankingen, coachas av Mikael Tillström och har sedan november förra året sin träningsbas hos Good to great i Stockholm.

Han utgick tidigare från Mouratoglou Tennis Academy utanför Paris, dit han kom i mars 2009. På akademin hann Dimitrov avverka tre personliga tränare, Peter Lundgren, Peter McNamara och slutligen chefstränaren Patrick Mouratoglou, 43.

Var de mer än vänner?

Det var Dimitrov som sammanförde Serena Williams, 31, och Mouratoglou, som nu är hennes tränare.

Enligt ryktet var de mer än vänner, Serena och Dimitrov. Det kan vara förklaringen till att amerikanskan har synpunkter på hans förhållande med Maria Sjarapova.

Det blev känt förra veckan, då Rolling Stone Magazine publicerade ett stort reportage om Serena Williams. Reportern Stephen Rodrick återger ett telefonsamtal mellan världsettan och hennes storasyster, Venus.

– Hon inleder varenda intervju med att säga ”Jag är så glad, jag är så lycklig”. Det är så tråkigt. Hon blir ändå inte inbjuden till de coola festerna. Och, hey, om hon vill vara med killen som har ett svart hjärta, så kör på, sa Serena.

I torsdags, i samband med den officiella spelarfesten på Kensington Roof Gardens, träffades Serena Williams och Maria Sjarapova.

Serena bad då personligen om ursäkt, men den blev tydligen inte godtagen.

Sjarapova slog tillbaka under lördagens presskonferens, och hon gjorde det med full kraft.

– Om hon vill prata om något personligt kanske hon borde berätta om sitt förhållande och sin pojkvän, som var gift och har barn, och nu ska skiljas.

Maria Sjarapova nämnde inget namn men syftar på Patrick Mouratoglou. Fransmannen och Serena Williams har aldrig kommenterat sitt förhållande, men det finns bilder som bevisar att de är ett par.

Skyller på reportern

Patrick var gift med Clarisse Mourataglou och är pappa till tre barn.

– Jag har alltid hållit mitt privatliv privat och tänker fortsätta med det. Det vore olämpligt att kommentera det, sa Serena Williams när hon mötte pressen under söndagen.

Det är uppenbart att amerikanskan vill få ett slut på pajkastningen. Hennes fortsatta vistelse i London och Wimbledon ska handla om tennis, ingenting annat.

– Så fort artikeln kom ut försökte jag nå fram till Maria. Hon blev indragen i det här på grund av reporterns antaganden och det skulle aldrig ha behövt hända, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis