Storstjärnan tillbaka på pallen i premiären

SPORTBLADET

Comebacken hos Yamaha tog Valentino Rossi till prispallen - teamkollegan Jorge Lorenzo vann

Väntan är över.

Valentino Rossi är tillbaka i toppen.

– Jag njöt verkligen av att köra, säger motoGP-stjärnan.

Efter två tunga år lämnade den flerfaldiga roadracingmästaren Ducati och återvände till Yamaha som han har tagit flera titlar med i motoGP.

Och det började riktigt bra redan i premiären i Qatar.

Trots startplats sju och vissa problem på det andra varvet där han var nära att kollidera med Dani Pedrosa lyckades han vara tvåa i mål bakom stallkollegan Jorge Lorenzo.

– Jag är otroligt lycklig. Målet var att ta en pallplats i första loppet, säger Rossi när han möter media efter loppet.

– På uppvärmningen kände jag att jag hade ett bra tempo och jag visste att jag var tvungen att ta vissa risker i starten för att ta mig förbi de som var något långsammare än vad jag var, men som ändå låg framför mig.

Tufft för Rossi

Men det var tufft även för en man med nio VM-titlar, han hade lite tur när han vidrörde Dani Pedrosa och lyckades hålla sig på cykeln. Han körde sedan om  Dovizioso, Bradl, Crutchlow, Pedrosa och Marquez.

- När man ser någon framför sig så ger man alltid lite mer och efter ett par varv kände jag att jag skulle kunna klara det. Jag lyckades behålla koncentrationen och ge allt för den sista fajten, säger Rossi som bevisade att han är att räkna i med i racen, även om ha har en sämre startplacering.

– Men även om jag inte hade gjort felet på andra varvet så hade jag säkert blivit tvåa, men jag kanske hade varit lite närmare Jorge. Det hade varit enklare, men jag hade aldrig kunnat vinna, säger han.

– Jag njöt verkligen av att köra, steg för steg kom jag närmare och vi var ju tre man tillsammans på slutet. Jag hade en bra fajt med Marc Marquez. Jag är enormt glad för teamet och för Jorge, att vara etta och tvåa i det första loppet är fantastiskt och jag tackar för att jag fick en ny chans att köra för detta fantastiska team.  Jag tror att vi kan njuta av den här säsongen.

Mästaren vann

För den regerande mästaren Lorenzso, som också hade pole position, började säsongen på bästa möjliga sätt.

– En halv timme före start var jag riktigt nervös och jag var tvungen att slappna av när vi stod på startlinjen. Jag visste hur viktig starten var och hur viktigt det var att få en lucka. Jag var tvungen att försöka. Det var mitt mål och jag lyckades, men det var svårt för Dani Pedrosa ville inte släppa taget, säger Lorenzo.

– Jag lyckades dra ifrån med två tiondelar per varv och det gjorde att det var enklare för mig. Det var ett riktigt bra resultat för Yamaha och jag är glad för Valentinos skull också han har haft två tuffa år.

Trea var Hondas nykomling Marc Marquez.

Nästa deltävling avgörs i USA, Austin, den 21 april.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport