”Var och en har ansvar för sina supportrar”

avFredrik Jönsson

1 av 12 | Foto: C MORE
Flera ölflaskor kastades in - och ytterligare något typ av föremål som träffade Mjällbys spelare Gbenga Arokoyo efter målet. Domaren tog då beslutet att avbryta matchen och spelarna lämnade planen.

Matchen på Stockholm Stadion bröts efter en knapp halvlek.

Nu väntar straff för Djurgården.

– Du har hela straffskalan, allt från böter, stängda läktare och så vidare, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.

I den 37:e minuten tog Mjällby ledningen och i firandet efteråt blev Gbenga Arokoyo träffade av ett päron som kastades in från läktaren.

Domaren Tobias Mattsson avbröt matchen och spelarna fick lämna planen. Efter möte mellan domarna, matchdelegaten och polisen meddelades det att matchen inte skulle återupptas.

”Vill inte döma på förhand”

Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger har inte sett situationen:

– Jag vill inte döma på förhand. Men rent generellt kan man säga att varje klubb har ansvar för sina supportrar och vad de gör. Är det en supporter till Djurgården som har kastat in något och träffat en spelare är det Djurgården som blir bestraffade. Och är det Mjällbys supportrar blir det Mjällby, säger han till Sportbladet.

– Så var och en har ansvar för sina supportrar. Sen har du hela straffskalan, allt från böter till stängda läktare och så vidare. Vilket det blir i det här fallet vill jag inte uttala mig om.