Karlssons rekordhunger knäckte Sandviken

SPORTBLADET

Forwarden slog Claessons målrekord

Efter tre matcher utan vinst tog Hammarby äntligen den första elitseriesegern för säsongen – 6–2 mot Sandviken. I fokus: David Karlsson, 23, anfallaren som vände matchen och dessutom slog Jonas Claessons rekord på mål i antal matcher i rad.

1997/1998 gjorde Jonas Claesson mål 17 matcher i rad för Hammarby. När David Karlsson i den 80 minuten satte 4–2 mot Sandviken föll Claesson bort från rekordrullorna. För 18:e matchen i rad hade Karlsson nätat.

– Nu har Claesson blivit av med ett rekord i alla fall, säger Hammarbytränaren Stefan Karlsson.

Första halvlek handlade mycket om försvarsspel. Lagen väntade ut varandra och var försiktiga med att inte gå bort sig. Hammarby ledde med 2–1 i paus, men känslan var ändå att det var Saik som hade övertaget.

När glimtvis briljante Per Fosshaug slog in 2–2 på hörna 20 minuter efter paus såg det tungt ut för hemmalaget. Men matchen vände och det var David Karlsson, dittills helt osynlig i matchen, som stod för den.

Först gav han Richard Koch öppet mål fram till 3–2 i den 72 minuten. Sedan tog målkungen själv över huvudrollen på allvar. Under de sista tio minuterna gjorde Karlsson sitt 44, 45 och 46 mål för säsongen. Bajen lekte.

– Hela andra halvlek tycker jag att vi är bättre. Vi behövde den här segern mer och var hetare, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

– Jag tycker det var en bra bandymatch, mycket jämnare än vad siffrorna visar, men skulle något lag vinna så var det vi.

För David Karlsson återstår nu tre stora mål den här säsongen först ska han ta en plats i den VM-trupp som tas ut på fredag, därefter fortsätter jakten på Sergei Obuhovs allsvenska målrekord (63 mål) och på Hammarbys första SM-guld.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy