Emilia Fahlin kom fyra i cykel-VM

Vann damernas linjelopp

Anna van der Breggen vann damernas linjelopp vid cykel-VM.

Olympiamästaren från Rio tog sitt första VM-guld, medan Emilia Fahlin fick ge sig i kampen om medaljerna och nöja sig med en fjärdeplats.

Emilia Fahlin hade förhoppningar om att vara med i toppen efter en framgångsrik sensommar och höst i etapploppen på världstouren. Den svenska stjärnan gjorde också ett starkt lopp och fanns också länge med i tätklungan, men fick ge sig i medaljstriden med någon mil kvar att köra.

Då hade redan nederländskan Anna van der Breggen gjort sitt segerryck. Den regerande OS-mästaren lämnade de andra bakom sig med fyra mil kvar att köra och utklassade konkurrenterna på vägen in till centrala Innsbruck.

Segermarginalen till tvåan Amanda Spratt, Australien, blev hela 3.42. Det blev italienskt brons och Emilia Fahlin kunde sedan spurta hem fjärdeplatsen på upploppet före polskan Malgorzata Jasinska.

Det är Fahlins bästa placering i ett linjelopp i VM. I fjol blev hon nia.

Anna van der Breggen blir VM-drottning med guld i linjeloppet och två silvermedaljer, i såväl lagtempo som i det individuella tempoloppet. På söndagen körs herrarnas linjelopp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN