"Det här var kul som fan asså"

SPORTBLADET

Mikael ”Äpplet” Appelgren: Såg komfortabelt ut

Jörgen Persson fortsätter att leverera pingis på absolut toppnivå. Efter att ha slagit ut Zoran Primorac är han nu klar för OS-semifinal.

– Han hade ett psykiskt övertag. Det såg komfortabelt ut, säger Mikael Appelgren.

Foto: Mikael Appelgren.

Med 4-1 i set lyckades Jörgen Persson slå ut Kroaten Primorac i kvartsfinaeln.

– De är gamla träningskompisar från förr. Jag tyckte man märkte att Jörgen hade ett psykologiskt övertag, säger Äpplet.

Förutspådde vinsten

Den forne världsmästaren förutspådde i går att Jörgen Persson skulle vinna dagens match.

– Det här var kul som fan asså. Det var bra pingis. Den här snubben har vi tränat ihop med därför blir det ganska öppet spel, Jörgen såg stark ut och Primorac blev lite ängslig. säger han.

Hur ser du på Jörgens chanser i semifinalen?

– Det blir tufft, jag vet inte. Han möter ju Wang Hao. Han är kanske den som varit absolut bäst i världen det senaste året. Det borde egentligen inte kunna gå. Jörgen måste få med sig lite enkla bollar och hänga med hela tiden. Han får inte släppa ifrån sig en tidig ledning för då är han hemsk.

”Hammaren” hyllar Jörgen

Även den forne världsmästaren Kjell ”Hammaren” Johansson hyllar Perssons insats.

– Ja det är ju imponerade att han kan vinna med fyra–ett i en OS-kvartsfinal. Men egentligen tycker jag att hans prestation i går var ännu starkare. Att vinna en så tät match med en felaktig kantboll och allt, det tror jag stärkte honom, säger han.

Precis som ”Äpplet” förutspår ”Hammaren” att det blir svårare i semifinalen.

– Det blir tuffare med kineserna men man vet inte. Han verkar vara väldigt stark, Jörgen. Om han är med i början av matchen kan kineserna bli stressade. Det blir viktigt att inte förlora de första seten. Skulle han gå vidare till final vborde det en jättesensation.

Semifinalen går mitt i natten, ska du ställa klockan?

– Det kommer jag göra. Det är ju bara OS vart fjärde år. Det här är ju det enda som är kvar för Sverige i bordtennisen och det kan man ju inte missa. Det kan nog dröja många år innan vi får se en ny spelare i semifinal i OS. Det ser inte så ljust ut bakåt, säger Kjell Johansson.