Innebandy

Henke sänkte Västerås i sudden

avDaniel Sjöberg

”Ett stenhårt skott”

Foto: TV 4 Sport

Här avgör Henrik Larsson sexpoängsmatchen mot Västerås.

I tom bur satte han sitt första mål i superligan när han ordnade en 8–7-seger mot Västerås.

Det efter en mycket stark match av Larsson.

– Det är alltid roligt att avgöra, säger Henke till TV4 Sport.

Innebandykarriären går i raketfart. Efter den något trevande debuten med bara ett par byten för en månad sedan mot Jönköping gjorde Henrik Larsson borta mot Västerås debut i förstakedjan. Han fick ta stort ansvar i defensiven där Larssons snabbhet och fysik var en bidragande orsak till att FCH tog en mycket viktig seger.

– Jag tycker att vi spelar bra i dag. Vi får en bättre inledning på matchen även om de tar ledningen, säger Henrik Larsson till TV4 Sport.

I stolpen

Henrik Larsson var oerhört nära att äntligen spräcka sin nolla i svenska superligan redan i den första perioden. Då var han bara en stolpträff ifrån att skriva in sig i målprotokollet. En poäng blev det dock när Larsson mycket vackert spelade fram Linus Nordgren som bara 37 sekunder in på den tredje perioden kunde göra 6–4. När Daniel Johnsson sedan gjorde 7–4 så tycktes det avgjort.

Stark vändning

Men hemmalaget tog ut målvakten med fem minuter kvar att spela och det vågspelet gav en fantastisk upphämtning som kom tillbaka och tog matchen till förlängning.

– Jag tycker att vi har kontroll då, men så är det. Det går ruskigt snabbt i den här sporten. De gör det bra och kommer tillbaka till 7-7. Samtidigt visar vi styrka, slår Larsson fast.

”Stenhårt skott”

Ja, för i förlängningen satsade Västerås allt på att ta med sig bonuspoängen och tog åter ut målvakten. I det läget satsade FCH-tränaren Mikael Karlberg åter på Henrik Larsson i defensiven. Det betalade sig. 42 sekunder in på förlängningen fick han bollen, tittade upp och lyfte in 8–7 mitt i målet.

– Alltid rolig att avgöra. Ett stenhårt skott. Det syns att min skotträning har gett resultat under de två veckor som det har varit uppehåll, skämtar Henke.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy