Tränaren betalar Smylies lön

Av: Mattias Lönngren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: betalar David Wilson (t.v.) finansierar en del an Darryl Smileys lön.

Ljungskiles nyförvärv Darryl Smylie har varit en succe. Mål mot både Hammarby och Kalmar i de senaste omgångarna ger ett facit på två mål på fyra spelade matcher. Men lönen får han inte av klubben utan tränaren David Wilson.

Mot Kalmar gjorde han ett mål och nickade fram till Ljungskiles andra. Efter det blev han framröstad till bäste spelare i Ljungkile av de egna fansen. Det måste ses som ett lyckat nyförvärv som klubben gjorde i somras. Men klubben inte råd med Smylie - tränaren David Wilson betalar delar av hans lön.

Ljungskile hade redan värvat Pascal Kondaponi och Peter Hiir-Salakka när erbjudandet om Darryl Smylie dök upp. Så det fanns inga pengar kvar till hans lön. Då bestämde sig David Wilson för att ta det själv.

Vill hänga kvar

– Det är inte så att detta är en chans som vi kommer att få igen. När det gäller att stanna i allsvenskan är det nu eller aldrig, säger Wilson till P4 Radio Väst.

Till Radio Väst kommenterar Ljungskile SK:s ordförande Lars Bergdahl frågan så här:

– David Wilson har varit villig att göra en nedsättning av sin egen ersättning för att vi ska ha råd att finansiera Smylies lön.

I och för sig har Wilson under årens lopp stått för en hel del utgifter på egen hand, men då har LSK spelat i division två och i Superettan. Att han skulle behöva vidta samma åtgärder i allsvenskan var inget han räknade med.

Publicerad: