Peter Hanson leder Masters

SPORTBLADET

Svenskarna på jakt efter Ryder Cup-platser

Foto: Peter Hanson.

Daniel Chopras 64-runda under Masters på Arlandastad förde upp honom till en femteplats – och gav nya förhoppningar om en plats i Ryder cup-laget.

Ledaren Peter Hanson har inte heller gett upp hoppet.

Det kan verka underligt, men lagtävlingen mellan USA och Europa vartannat år kan få en golfare att få något alldeles grumligt i blicken och göra den mest buttre farbror till ett smajlande barn.

Robert Karlsson – som förvånande nog missade kvalgränsen på Masters – och Henrik Stenson är redan inne i laget och flera andra vill in.

– Efter förra året trodde jag att jag skulle ha en bra chans, men jag har inte haft tillräckligt många riktigt bra placeringar. Men skulle jag vinna här så tänker jag nog om och spelar i Holland nästa vecka för att försöka nå laget, säger Peter Hanson, som delar ledningen med Nick Dougherty, båda på åtta slag under par.

Daniel Chopra behövde en dag på sig att vänja sig vid de europeiska förhållandena.

Jagar frikort

Fredagen slutade på 64 slag, och han avancerade från 51:a till femte plats. Och han har också Ryder cup i huvudet.

– Ryder cup är steget under att vinna en majortävling, säger Chopra, som dock för svårt att nå laget via rankinglistorna.

Däremot hoppas han att fin form ska innebära att han får ett av kapten Nick Faldos frikort.

– Jag skulle förstå om han inte väljer mig just ju, men jag skulle inte opponera mig om han gjorde det. Jag är bekväm med att spela i USA och så känner jag alla motståndare och är inte rädd för att möta dem.

Jesper Parnevik, flerfaldig Ryder cup-spelare gånger, tror också på Chopra.

– Han är en mycket bra matchspelare som gör många birdies. Och så är han bra när han får uppmärksamhet och det är mycket publik. Det är bra för honom att spela här, kul att det går så bra för honom, sade Parnevik – själv på en tolfte plats inför helgen.

”Handlar om form”

Peter Hanson är realist – men har inte slutat hoppas.

– Nick gillar mitt sätt att spela på. Jag har bra ”accuracy” och spelar bra med järnklubborna. Vi har haft kontakt, men det är nog lite långsökt att jag ska få ett frikort. Men det handlar mycket om form, kan man visa bra form nu har man chansen. Och en seger här skulle göra en medioker säsong till en bra säsong, säger Hanson.

Och kanske även ge en plats i Ryder cup.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf