”En av våra främsta idrottare någonsin”

avTobias Carlsson

SPORTBLADET

Nicklas Lidströms hyllning till Annika Sörenstam

Foto: Kristoffer Hasselberg/HDFoto.se
Stjärnglans Nicklas Lidström och Annika Sörenstam, två svenska superstjärnor.

En av världens bästa golfare Annika Sörenstam är ute på sin avskedsturné och ska till helgen spela i sin egen turnering TPC på Frösåker i Västerås.

Då passar en av världens bästa hockeybackar Nicklas Lidström på att hylla golfstjärnan.

– Jag ville visa min respekt och hylla Sveriges kanske bästa golfare genom tiderna, sa ”Lidas” som dök upp på Sörenstams välkomstfest.

Det var en stjärnfylld afton i Västerås på tisdagskvällen. Staden höll en välkomstfest för Annika Sörenstams golftävling TPC som avgörs den 7-10 augusti på Frösåker i Västerås.

Då dök plötsligt hockeybacken och Stanley Cup-mästaren Nicklas Lidström upp och hyllade Sörenstam.

– Jag ville visa min respekt och hylla Sveriges kanske bästa golfare genom tiderna och en av våra allra främsta idrottare någonsin, sa ”Lidas” som träffade Sörenstam för första gången.

– Väldigt kul att höra sådana fina ord från honom. Han är en fantastisk idrottsman och idrottare. Jag hoppas att det fortsätter gå bra för honom, kontrade Sörenstam.

Sista turneringen i Sverige

Annika Sörenstam gör sin sista säsong på touren innan det är dags att lägga klubborna på hyllan.

Helgens turnering blir hennes sista framträdande i Sverige.

– Det känns väldigt speciellt att Annika gör sin sista svenska turnering här i Västerås, sa ”Lidas” som själv planerar ett besök på Frösåker.

– Jag ser fram emot att åka ut och titta ett par av dagarna. Jag har spelat många gånger på Frösåker, det är en väldigt fin bana men också lite utmanande.

”Vilken upplevelse”

”Lidas” har en kanonsäsong bakom sig med en Stanley Cup-ring, den fjärde i ordningen, samt utnämnd till ligans bäste back, för sjätte gången i ordningen.

Och det är naturligtvis inget som gått Sörenstam förbi.

– Jag såg när han ledde Detroit till Stanley Cup-seger. Vilken upplevelse, sa Sörenstam som i och med denna säsong har spelat på LPGA-touren i 14 år.

– Det är imponerande att hon har lyckats hålla sådan hög nivå under alla år och det är bara att beundra henne för det, sa ”Lidas”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf