Owen rikast i England

1 av 3 | Foto: Michael Owen.
SPORTBLADET

Här är spelarna som är unga, duktiga på att sparka boll – och framförallt rika.

Michael Owen ligger i topp när tidningen The Times har listat Englands rikaste fotbollsspelare under 30. Med en förmögenhet på närmare en halv miljard kronor ligger han 70 miljoner före tvåan.
Topp 10:

1. Michael Owen (Newcastle United)
492 miljoner kronor
Den engelske landslagsanfallaren har investerat sina pengar klokt sedan han gjorde sig ett namn i Liverpool. Nu är han nära ett nytt fett kontrakt med Newcastle. Han har också ett sponsorkontrakt med Umbro som ger honom 24 miljoner kronor om året.

2. Wayne Rooney (Manchester United)
420 miljoner kronor
Rooney kan se fram emot ett liv i lyx den dag han slutar med fotbollen. Tack vare en lön på 1,4 miljoner kronor i veckan och stora reklamkontrakt har han framtiden säkrad. Dessutom drar hustrun Coleen in pengar till hushållet genom sin kolumn i tidningen Closer.

3. Rio Ferdinand (Manchester United)
336 miljoner kronor
Det finns flera orsaker till Ferdinads ekonomiska framgång. För det första har han tjänat storkovan på sina kontrakt med Leeds och Manchester United. För det andra har han utnyttjat pengarna till smarta investeringar. Lägg till feta reklamkontrakt och man förstår att Ferdinand sover gott om natten.

4. Frank Lampard (Chelsea)
228 miljoner kronor
Lampard får än så länge nöja sig med 1,4 miljoner kronor i veckan. Men han är ute efter 1,8 miljoner och ett nytt kontrakt. Tjänar dessutom mer än 12 miljoner om året på sponsorkontrakt.

Steven Gerrard (Liverpool)
228 miljoner kronor
Det går ingen nöd på Gerrard, trots att han tackade nej till Roman Abramovitj miljoner för några år sedan. Tjänar omkring 1,4 miljoner i veckan och kryddade sin inkomst förra året med en populär självbiografi. Har ett sponsorkontrakt som ger honom drygt 12 miljoner kronor om året.

6. John Terry (Chelsea)
192 miljoner kronor
Terry har ingen anledning att gråta när han får sitt lönebesked i slutet av månaden. Han håvar in 1,7 miljoner i veckan och har ett skokontrakt värt närmare 50 miljoner.

7. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
180 miljoner kronor
Ronaldo har tillbringat en del av sommaren i Los Angeles. Förutom att fundera över framtiden har han roat sig och gjort sig ett namn på andra sidan Atlanten. Frågan är hur han klarade sig med en lön på ynka 1,4 miljoner i veckan.

8. Damien Duff (Newcastle United)
168 miljoner kronor
Den irländske mittfältaren gjorde sig en mindre förmögenhet genom övergången från Blackburn till Chelsea. Numera spelar han för Newcastel och får försöka att klara sig på 840 000 kronor i veckan.

9. Didier Drogba (Chelsea)
156 miljoner kronor
Ivorianen Drogba anser att han är värd mer än 1 miljon i veckan. Han drygar ut kassan med 250 000 per vecka genom olika sponsoravtal.

10. Emile Heskey (Wigan Athletic)
144 miljoner kronor
Heskey har dragit nytta av att vara som bäst när lönerna i Premier League sköt i höjden ordentligt. Har tjänat riktigt bra i klubbar som Leicester, Liverpool, Birmingham och nu Wigan.

Stefan Fransson
Minimedia