Villa vill slippa Bajen

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog gruvlig revansch mot Broberg

För en månad sedan åkte Villa oväntat på stryk hemma mot Broberg. Den förlusten hade ingen av Lidköpingsspelarna glämt när de under söndagskvällen klev ut på Hällåsen i Söderhamn. Villa vann med 9-2 och säkrade en kvartsfinalplats.

- Det var en skön revansch och vi har mycket att spela för fortfarande. Det lag som slutar fyra i Elitserien kommer att få möta Hammarby i kvartsfinal, det vill vi undvika, säger Villamittfältaren Martin Arvidsson, 32.

Snön värkte ner över Söderhamn när Broberg och Villa Lidköping kämpade om söndagens viktiga elitseriepoäng.

- Spelmässigt var det väl ingen höjdare. All snö gjorde isen rätt svårspelad, säger Arvidsson.

Arvidsson, en av Villas nyckelspelare i sin roll som defensiv mittfältare, gjorde matchens två första mål. I paus ledde västgötarna med 3-1. Under andra halvleks första kvart utökade bortalaget ledningen till 7-1.

- Då gav de upp. Bollarna rullade in ganska lätt. Sista halvtimmen åkte alla och väntade på att det skulle ta slut, säger Arvidsson.

På onsdag möter Villa Sandviken hemma på Lidköpings Isstadion. En seger där kan innebära att Villa Lidköping slutar som elitseriesegrare och får ta emot en prischeck på 100 000 kr.

- Det ska bli kul att spela den matchen. Viktigt att vi skaffade oss bra målskillnad idag, det kan bli betydelsefullt, säger Martin Arvidsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN