- Ingen idé att stressa honom

SPORTBLADET

Lugn uppladdning för Ljungberg

Fredrik Ljungberg förlorade Champions League-finalen och lämnade planen med en smärtande fot.

I går röntgades han i England.

- Han får otroligt mycket smällar, säger landslagets läkare Anders Valentin.

Foto: SCANPIX
VILAR Ljungberg har problem med en fot - och får ta det lugnt på landslagslägret på Gotland.

Fredrik Ljungberg hade en tung kväll på Stade de France i onsdags. Inte nog med att hans Arsenal förlorade mot Barcelona, Ljungberg fick också känningar i en fot som han har haft problem med sedan början på april.

- Den svullnar upp hela tiden. Jag behöver fyra veckors ledigt. Men det finns inget utrymme för det, sade han till Sportbladet efter matchen.

Röntgades i går

Den onda foten röntgades i går men svenska landslagets läkare har inte varit i kontakt med vare sig Fredrik Ljungberg eller Arsenal.

- De sköter helt och hållet det på hemmaplan. Vi har inte hört någonting så vi utgår ifrån att allt är bra, säger Anders Valentin.

- Han sprang på bra mot Barcelona, så det ska nog inte vara någon fara.

Får ta det lugnt

Fredrik Ljungberg har en lång säsong i Arsenal bakom sig och har gjort klart att han helst skulle vilja ha några dagars ledigt istället för att åka på träningsläger. På söndag klockan 10.00 samlas landslaget för att flyga till Gotland.

- Han kommer att dyka upp då, men eftersom han har ett tufft program bakom sig kommer han nog få ta det ganska lugnt. Det är ingen idé att stressa fram något, säger Valentin.

Det är inte första gången Fredrik Ljungberg kommer till en landslagssamling med en ond fot.

- Jag förstår att han har mycket bekymmer med just fötterna. Han får otroligt mycket smällar. Det gör ont att spela fotboll, säger Valentin.

Janna Roosch Haraldsson