Damkronorna utan chans mot Kanada

Foto: Storförlust Cecilia Andersson i det svenska målet hade inte mycket hjälp att hålla Kanada borta.
SPORTBLADET

Damkronorna försökte svara upp mot övermäktiga Kanada, men lyckade inte freda målet längre än fyra och en halv minut.

Sverige hade flera chanser att reducera och även kvittera, men hade väldigt svårt att göra mål i en match som slutade 8-1.

Gillian Apps i det kanadensiska laget gjorde tre av Kanadas mål, bland annat det första då hon rev och slet för att få loss pucken hur händerna på målvakten Cecilia Andersson.

Hon gjorde även det tredje målet, som återigen kom efter att svenskorna misslyckats med att rensa framför eget mål.

Brände chanser

Efter så många brända chanser hade Damkronorna naturligtvis inte någon chans mot Kanada, som är den absoluta supermakten i sammanhanget. Men att man ändå lyckade hålla nere Kanadas målskörd åtminstone första hälften av matchen vittnar ändå om att Damkronorna försökte.

I slutet av andra perioden blev det ändå en välförtjänt reducering när Ylva Lindberg distanssköt i powerplay. Pucken touchade en kanadensisk klubba och smet in bakom Kim St-Pierre i det kanadensiska målet.

Drog ifrån

Men tyvärr hann Damkronorna inte förvalta det positiva med målet, för en dryg minut senare dödade Kanada matchen med att öka sin ledning till 6-1 och lite senare till 7-1 – återigen eefter att svenskorna visade svag vilja framför eget mål.

I tredje perioden fortsatte den kanadensiska dominansen och matchen slutade 8-1.

Robert Triches