Engelsmännen ville ha vatten

SPORTBLADET

– men hindrades av domaren

Frankfurt

England törstar efter framgång - och spelarna efter vatten i VM-värmen.

- Det var några gånger som vi var borta vid sidlinjen för att få någonting att dricka, men då ville inte domarna att vi skulle dricka, berättar Joe Cole.

Men varken värmen, vätskeintaget eller segern mot Paraguay hindrar Gary Lineker från att såga "Svennis".

Sven-Göran Eriksson och hans spelarna skyllde den mindre bra insatsen mot Paraguay på värmen, det var uppemot 30 grader varmt i Frankfurt på lördagen. Vissa spelare tappade mer än fyra kilo i vikt under 1-0-segern.

- Förhållandena spelade stor roll. Man blev torr i munnen och det var verkligen tufft. Vi engelsmän är inte vana att spela i sådana förhållanden, förklarade Joe Cole.

Kontakt med Fifa

Mittfältaren berättade på söndagen om hur domarna försökte hindra de engelska spelarna att dricka under skadeavbrotten.

- Jag vet inte så mycket om reglerna, men jag tycker det är viktigt att man får dricka kontinuerligt i sådana här förhållanden, sade Chelseayttern.

- Vi kommer att ta kontakt med Fifa, inte för att framföra ett klagomål, men för att jag vet att de i vår medicinska stab blev oroliga, sade den engelske presschefen Adrian Bevington på söndagen.

Svennis sågad

Men alla ansåg inte att det var värmen som gjorde att England föll tillbaka i andra halvlek. Den gamle skyttekungen Gary Lineker anklagar "Svennis" för att spela för fegt - och på så sätt hindra England att vinna VM-guld:

"Det verkar som om Sven-Göran Eriksson fotbollsfilosofi fortfarande har rötterna i Italien... hans instinkt verkar vara att spela defensivt när vi leder - när ska han förstå att vi inte kan spela på det viset. Om vi försöker backa hem varje gång vi leder med 1-0 så kan alla lag slå oss", skriver den gamle skyttekungen Gary Lineker i en krönika i Sunday Telegraph.

Lineker sågade också Erikssons byten. England gick först ned till en anfallare (ut Owen, in Downing) och bytte till sist ut den mest offensive mittfältaren mot en defensiv (ut Cole, in Hargreaves). Lineker ville i stället se Jermain Defoe eller Darren Bent tillsammans med Peter Crouch i anfallet, men den duon lämnade Eriksson hemma till förmån för oprövade tonåringen Theo Walcott.

- Jag ångrar inte mina beslut. Vi har både Joe Cole och Steven Gerrard som kan spela som släpande forwards, sade "Svennis" efter lördagens match.

Lars Markusson/TT