Äntligen lossnade det för Skellefteå

SPORTBLADET

– då körde man över serieledarna

Tre mål framåt och en hel timme i utvisningsbåset.

Det var receptet när botten slog toppen i mötet mellan Skellefteå och HV71.

– Det var dags att ladda ur i dag, sa Skellefteås succémålvakt Andreas Hadelöv.

Matchen kulminerade på alla sätt och vis i den andra perioden. Skellefteå tuggade sönder HV fullständigt och öste snabbt in tre mål. Det första kom i numerärt underläge där Erik Forssell fiskade upp en slarvig passning som Lee Goren snabbt förvaltade till hemmaledning.

2-0 kom när Skellefteå fick spela numerärt överläge fem mot tre i över en minut. Jyri Marttinen laddade bössan från blå och lurade en skymd Stefan Liv. 3-0 kom i samma utvisningssekvens när Kimmo Koskenkorva bröt in på mål och relativt ostört kunde slå in sin egen retur.

Hadelöv storspelade

På andra sidan banan storspelade samtidigt Andreas Hadelöv, och trots att HV71 vaskade fram flera bra chanser och dessutom hade två fem mot tre-överlägen så blev det inga mål.

Det var tätt och hett matchen igenom och när Lee Goren bröt in mot mål och fällde Stefan Liv blev det också ett herrans – liv. Alla pucklade på alla och när dammet lagt sig satt en hel HV-femma i det ena utvisningsbåset och fyra Skellefteåkillar i det andra.

– Haha, ja det var en ny grej – men man får se mycket när man spelar ishockey. Det var väl lite lotteri på utvisningarna, sa Johan Åkerman till PPV i periodpausen.

I slutet tog Kent Johansson ut Liv från målet för att försöka få in ett mål framåt. Men det försöket slutade med ytterligare ett hemmamål i tom bur.

Totalt under matchen dömde Christer Lärking ut inte mindre än 28 två minutersutvisningar, alltså nära en timme totalt.

Skellefteåtränaren Per-Erik Johnsson var lättad och lycklig efter matchen:

”Dags att ladda ur”

– Det känns väldigt bra just nu. Jag tycker faktiskt att HV försökte bra att ta det här, men i dag stod vi emot. Powerplay fungerade i dag, sedan var ju Hadelöv skaplig där bakom också.

Andreas Hadelöv såg också rätt nöjd ut:

– Det var dags att ladda ur i dag. Idag gav vi allt och det gav resultat. Så länge man inte släpper in något mål så är det lugnt att vinna matcherna, sade han till PPV.

– Vi mötte ett bra Skellefteå och vi var inneffektiva så då förlorade vi, summerade HV71:s lagkapten Johan Davidsson som ser fram emot uppehållet:

– Vi har varit lite tunga de sista matcherna och dras med småskavanker som alla lag. Det ska bli skönt att ta det lugnt ett par dagar och sedan träna upp sig igen.