DrömÅret 2007

SPORTBLADET

Så vill Anja vinna guld på hemmaplan

SAAS-FEE

Hon har inte velat prata om VM i Åre.

Men för Sportbladet avslöjar Anja Pärson nu hur hennes hemliga VM-dröm ser ut.

– Min dröm är att vinna störtloppet och glida ner i hörnet där mamma alltid står, säger Anja.

Foto: Guldmål Störtlopp i världscupen i våras, då vann hon. Nu siktar hon på att göra det igen, men den här gången i VM 11 februari nästa år.

Efter knäoperationen i mars har Anja Pärson legat lågt med målsättningar och förväntningar på årets alpina säsong.

VM i Åre har hon inte ens velat prata om.

– Det är så stort. VM kommer att vara sådan press och så mycket runtomkring att det blir som OS för mig. Det får komma med tiden, det är inget jag drömmer om och bearbetar nu, säger Anja också först till Sportbladet.

Störtloppsdröm

Men en kort stund senare avslöjar hon sig:

– Min dröm är att vinna störtloppet i Åre. Det är det guldet jag saknar, säger Anja och syftar på att hon tagit VM-guld i såväl super-G som storslalom och slalom.

– Det kommer att vara väldigt mycket folk jag känner. Min dröm är att målfållan ska vara överfylld vid varje tävling; att man får tagga i gång och känna trycket därifrån.

Drömmen om söndagen den 11 februari, när störtloppet avgörs, är detaljerad. Det är hemmapubliken som ska lyfta fram Anja.

– Det ska koka därnere – då kommer jag att vara på mitt bästa humör och kan göra mitt absolut bästa.

– Drömmen är sedan att komma ner där och se detta, sträcka armarna i luften och glida ner i hörnet där mamma (Madeleine) alltid brukar stå.

Hon har varit med om det en gång förut, men då i världscupen. I sitt enda störtlopp i karriären i Åre (mars i år) vann Anja.

Hon skulle ranka ett guld i Åre väldigt högt.

Paus i Sverige

– Att vinna VM på hemmaplan är lika stort som att vinna ett OS-guld, säger Anja.

Som Sportbladet tidigare avslöjat ligger Anja, trots operationen i våras, helt sensationellt längre fram i just fartgrenarna i år jämfört med vid motsvarande tidpunkt i fjol.

Just nu tar Anja en paus hemma i Sverige från lägren i Alperna. På måndag åker hon ner igen för att slipa till storslalomformen inför världscuppremiären i Sölden den 28 oktober.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint