Pärsons svar till kritikerna

SPORTBLADET

”Otroligt skönt att sätta dit er”

Foto: En glad vinnare.

Störtloppssegern följdes upp av seger även i super-G.

Då passade Anja Pärson på att ge en känga till alla ”experter” som tvivlat.

– Det är många av ni experter som vet mycket om hur det går för mig när jag ska tävla, men det är otroligt skönt att sätta dit er – som vanligt, säger Anja.

Efter en medioker säsongsstart har alla pusselbitar fallit på plats för Anja Pärson.

I dag följde svenskan upp segern i lördagens störtlopp med att vinna även super-G i St Moritz.

Söndagens världscuptävling blev en tidsmässigt tight historia där Anja Pärson vann med liten marginal. Avståndet till tvåan Emily Brydon, Kanada, blev endast fyra hundradelar. Hela sjutton åkare låg inom en sekund från vinnaren Anja Pärson.

– Solen skiner och snön är perfekt. Jag har inte fått rättvisa i Kanada och USA, men nu visade jag att jag är med. Man måste våga ta besluten när man kommer till problemen och våga lita på sin skidåkning, säger Anja till SVT.

Det finns många som har tvekat på Anjas form. Men efter succéhelgen i St Moritz leder Anja den totala världscupen. Då passade hon på att ge en skämtsam känga till alla så kallade experter.

– Det är många av ni experter som vet mycket om hur det går för mig när jag ska tävla, men det är otroligt skönt att sätta dit er som vanligt, säger Anja med glimten i ögat.

Trea i dag blev österrikiskan Renate Götschl, 22 hundradelar efter Anja. Jessica Lindell-Vikarby kom på 16:e plats, 81 hundradelar efter Anja.

Världscupsegern var Anja Pärsons 37:e i karriären och hennes fjärde i super-G.

Innan helgen låg Anja en bra bit efter täten i den totala världscupen. Men efter sina dubbla segrar leder hon nu hastigt och lustigt på 383 poäng, fyra pinnar före österrikiskan Nicole Hosp.

– Jag mår jättebra. Jag ska mysa hela dagen, säger Anja till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint