OS-hjälten blir tv-expert: ”Stor ära”

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Fyra OS som spelare.

Nu gör Kim Martin Hasson sitt femte – som expertkommentator.

– Det är en stor ära, säger 31-åringen som värvats av Discovery inför OS-sändningarna från Pyeongchang.

Discovery fortsätter att förstärka sin trupp inför OS i Pyeongchang i februari.

Sedan innan har tv-bolaget gjort klart med profiler som Peter Forsberg, Daniel Rudslätt och Håkan Loob – och nu kan de räkna in ännu ett tungt namn.

Förre landslagsmålvakten Kim Martin Hasson kliver in i tv-rutan och blir expertkommentator under Discoverys hockeybevakning.

”Kul lära känna dem”

– Det är en stor ära att få jobba med så stora namn under OS. Det ska bli kul att lära känna dem både som experter och som personer, säger 31-åringen i ett pressmeddelande.

Totalt har hon spelat fyra OS, där hon gjorde sitt första redan som 16-åring när Damkronorna tog brons på OS i Salt Lake City 2002.

Målvakten var också med och tog OS-silver i Turin fyra år senare och har även två VM-brons, tre SM-guld och två segrar i Europacupen med AIK på kontot.

Nu ska hon bevaka sitt gamla lag i Sydkorea.

– Oerhört kul. Jag har gjort några expertjobb tidigare men skulle ändå påstå att detta är något helt annat. Att få jobba med OS är få förunnat – jag har gjort fyra som spelare och nu ska det bli intressant att se allt från ett annat håll.

”Slåss om medaljerna”

I gruppen kommer Sverige att möta Japan, Schweiz och hemmanationen Sydkorea.

– Damkronorna lyckas alltid i OS och jag tror att de gör det den här gången också. Det är inte första gången det ser lite knackigt ut inför men sen brukar de få ihop det till slut. De kan absolut vara med och slåss om medaljerna. Herrarna är svårt att säga något om eftersom man inte har en aning om vilka som kommer att spela när OS väl drar i gång, säger Kim Martin Hasson.

OS avgörs 9–25 februari 2018.

DREAM TEAM: Skapa till SHL-lag - utmana polarna och vinn fina priser

ARTIKELN HANDLAR OM