Oseedade Stephens vann US Open

1 av 3 | Foto: Julio Cortez / TT NYHETSBYRÅN

avFredrik Jönsson

SPORTBLADET

En fotskada förstörde nästan ett helt år.

Natten till söndag fullbordade Sloane Stephens sin imponerande comeback med att vinna US Open.

Hon vann en helamerikansk final mot kompisen Madison Keys och har i sommar klättrat 900 platser på WTA:s rankning.

– Jag borde dra mig tillbaka nu. Jag kan aldrig toppa det här, haha, säger Sloane Stephens till Eurosport.

Det var 36 år sedan samtliga fyra semifinalister var från hemmanationen USA. Och det är första gången två amerikanskor spelade final i US Open sedan 2002 då Serena och Venus Williams mötte varandra.

Sloane Stephens blev den fjärde oseedade spelaren att nå final i US Open sedan 1968. I sin första Grand Slam-final ställdes hon mot finaldebutanten - och vännen - Madison Keys.

”Önskar att det hade kunnat bli oavgjort”

Madison Keys fick en tuff final. Hon slogs om titeln under några game i första set - sedan handlade allting om Sloane Stephens.

Stephens, som var oseedad i US Open, vann första set med 6–3. Sedan öste 24-åringen på för fullt - medan Keys inte alls lyckades komma upp i nivå utan bjöd på flera misstag.

Andra set spelade Stephens hem med imponerande 6–0 - så hon vann finalen i två raka set. Efter vinsten gick hon och satte sig i en stol bredvid Madison Keys.

– Madison är en av mina bästa vänner på touren, om inte den bästa. Jag hade inte velat möta någon annan här i dag. Jag sa till henne att jag önskar att det hade kunnat bli oavgjort. Att få stå här tillsammans med henne är otroligt, säger Stephens.

Tagit 900 platser på rankningen

Stephens har haft en fantastisk sommar efter att ha varit borta från tennisen i runt tio månader på grund av en fotskada. När hon klev ut och började spela tennis på hardcourt för sex veckor sedan var hon rankad 957:a i världen.

– Om jag hade fått frågan då om det här var möjligt så hade jag sagt - aldrig, omöjligt, säger Stephens.

Efter vinsten i US Open kommer hon vara rankad bland de 15 bästa i världen.

– Jag borde dra mig tillbaka nu. Jag sa till Madison att jag aldrig kan toppa det här, haha. Snacka om comeback. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag försökte bara ta mig tillbaka. Jag kan bara säga tack till mitt team som tog hand om mig när jag hade det tufft. Den här vinsten är för alla oss, säger Stephens.

ARTIKELN HANDLAR OM