Klart: Jonna Sundling missar VM

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

LAHTIS. Sjukdomen på uppladdningslägret knäckte Jonna Sundlings VM-drömmar.

I kväll kom beskedet att hon ersätts av Anna Dyvik.

– Jag förstår beslutet även om det är tråkigt, säger hon i ett pressmeddelande.

Jonna Sundling har två finalplatser i fristilssprint under årets världscupsäsong och visade dessutom på SM, där hon var helt överlägsen, att formkurvan pekade uppåt mot VM.

Men på uppladdningslägret i Seiser Alm insjuknade Umeå-åkaren och fick feber vilket gjorde att hon fick lämna och åka hem i förtid.

Dyvik ersätter

Sedan dess har Sundling gått en kamp mot klockan för att hinna bli frisk och komma i VM-slag på nytt. De senaste dagarna har hon kunnat träna, men tävlingarna kommer alltför snabbt på.

Förbundskapten Rikard Grip väljer att istället ersätta Sundling med U23-världsmästaren Anna Dyvik.

”Fick upp hoppet när jag blev frisk”

– Jonna var uttagen till VM förbehållet att allt skulle fungera bra, men tyvärr blev hon sjuk. Hon har återhämtat sig efter infektionen och är igång och tränar för fullt igen. Vi anser emellertid att tiden har varit för knapp för att hon ska kunna komma upp i den nivå som hon har visat tidigare under säsongen, säger Rikard Grip.

Jonna Sundling är besviken, men förstående kring beslutet:

– Jag har själv varit osäker på om jag skulle hinna bli frisk. I förra veckan trodde jag aldrig att det skulle gå, men så fick jag upp hoppet igen när jag blev frisk. Jag förstår emellertid beslutet även om det är tråkigt, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer inte att deppa ihop över det här, utan fokuserar på det som är positivt, som till exempel att jag är frisk till hundra procent igen, vilket är jätteskönt. Nu stannar jag hemma och tränar istället.

ARTIKELN HANDLAR OM