André Myhrer femma i svåra lössnön

SPORTBLADET

Det svängde om slalomtävlingen i Kranjska Gora.

Italienaren Stefano Gross var i jätteledning efter första åket men Michael Matt, Österrike, stal segern i lössnön.

André Myhrer blev femma.

Italienaren Stefano Gross hittade en väg som ingen annan var i närheten av i det första åket i världscuptävlingen i slalom i Kranjska Gora, Slovenien.

I de svåra förhållandena var han 1,15 sekunder före tvåan Michael Matt, Österrike, inför avgörandet – men i andra åket ställdes det mesta på huvudet.

När de bästa åkarna gav sig ut för att göra upp om segern var det mer eller mindre omöjligt att få fart på skidorna i den uppkörda banan.

Gross var till exempel över tre sekunder långsammare än landsmannen Patrick Thaler – som körde upp sig från 28:e till sjätte plats – och kunde inte försvara sin stora ledning.

Matt bemästrade den lösa sörjan under skidorna bättre och vann tävlingen, 30 hundradelar före Gross och 46 före Felix Neureuther, Tyskland.

Marcel Hirscher lade i och med sin fjärdeplats segern i slalomcupen till titlarna han säkrade på lördagen: total- och storslalomcuperna. Den store lille österrikaren tar hem totalcupen för sjätte året i följd.

André Myhrer slog ut med armarna när han till synes utan missar såg att han var 2,04 bakom Gross efter första åket. I det andra var skylten grön när han korsade mållinjen och Myhrer blev femma. Mattias Hargin slutade på 13:e plats.