Stefan Holm

Ryter ifrån: ”Tycker det blir för mycket”

avAndreas Käck

Foto: TT

Flera svenska medier har skrivit om Melwin Lycke Holms framfart som höjdhoppare.

Nu uppmanar hans pappa oss att sluta.

– Jag kan väl tycka att det blir lite för mycket, säger Stefan Holm till Dagens Nyheter.

Fredagen den 30 juni slog svenske OS-hjälten Stefan Holms son, Melwin, till med ett superhopp på 1.87 vilket var nytt världsrekord för tolvåringar.

Uppståndelsen blev enorm och nästan 300 000 klickade in på Sportbladets artikel.

– Melwin är tidigt utvecklad och har en bra teknik och tajming. Det är svårt att säga var det ska sluta. Att hoppa högt i unga år är ingen garanti för att man gör det som senior, sa Stefan Holm då.

”Är bara 12 år”

I måndags slog Melwin Holm till igen och höjde sitt eget rekord till 1.88.

Nu sätter Stefan Holm ner foten.

I en intervju med DN uppmanar han oss att sluta rapportera så mycket om hans son.

– Han är trots allt bara 12 år gammal. Man snackar om världsrekord, men det finns inga officiella rekord i den åldern. Det är bara någon som satt ihop en lista på resultat som de har hittat på nätet. Men jag hoppas han kan hantera det, säger Holm.

”Inte velat göra annat”

Stefan är tränare åt Melwin men är noga med att poängtera att han inte ”pushar” honom för mycket. Exempelvis ser han gärna att hans son sysslar med någon annan idrott vid sidan av.

– Melvin är mer höjdhoppstränad, jag var mer allmäntränad. Han spelar lite fotboll i skolan men inte i lag. Det är bra med lagsport, både rent socialt och även för att höra en annan tränare än jag. Men han har inte velat göra annat och man kan inte tvinga någon, säger Stefan Holm till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott