Vägrar betala ut Neymars bonus

avJohanna Frändén

Foto: Francisco Seco / TT / NTB Scanpix
Neymer tillsammans med sin pappa.

PARIS. Neymar närmar sig PSG med stormsteg, men affären ser ut att få finansiella efterspel på båda håll.

FC Barcelona vägrar betala ut den överenskomna ”förlängningsbonus” som ska tillfalla spelarens pappa.

Neymar anlände till Barcelonas förmiddagsträning på onsdagen bara för att ta farväl av sina lagkamrater. Strax därefter berättade FC Barcelona att brassen är fri att lösa ut sin utköpsklausul, men att klanen Neymars ”förlängningsbonus” som ska tillfalla Neymars pappa och agent, tills vidare inte kommer att betalas.

Svindlade summa

De svindlande 222 miljoner euro, drygt två miljarder kronor enligt dagskursen, blir den reda transfersumman som Paris Saint-Germain, som i veckan ska ha försökt förhandla ner kostnaden, betalar för sin nye superstjärna.

Men när det kommer till den förlängningsbonus på 250 miljoner kronor som tillfaller spelarens representant, pappan Neymar Senior, från och med den 1 augusti varje säsong som hans son blir kvar i den spanska storklubben lär striden bli värre. Men det är oklart om Neymars pappa kan packa sin kappsäck med en kvarts miljard innan han åker till Paris.

FC Barcelona skriver i samma kommuniké att de för tillfället ”deponerat summan hos en notarie i väntan på en lösning i fallet”.

Ekonomiskt efterspel

I Katalonien har klanen Neymars eventuella strategi att vänta ut pengarna från Barcelona innan man gör affärer med PSG mötts av massiv kritik i veckan.
På andra sidan affären ställs frågan om PSG kommer undan Fifas Financial Fair Play-reglemente, som reglerar storklubbarnas budgetbalans.

Neymar väntas presenteras som PSG-spelare i Paris på torsdag eller fredag, efter att ha läkarundersökts på Pitié Salpêtrière-sjukhuset i Paris trettonde distrikt. Det ekonomiska efterspelet lär inte vara utrett tills dess.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM