Hon lämnar TV4 – för kärleken i NHL

Populära sportprofilen säger upp sig: Pallar inte mer

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Ida Björnstad
Foto: David Wester.
Ida Björnstad

In i det längsta gjorde Ida Björnstad allt hon kunde för att undvika just den här situationen men till sist stod hon ändå där med två val: Drömjobbet i Sverige eller drömmannen i USA.

Nu säger den populära sportprofilen upp sig från TV4 för att följa sitt hjärta över Atlanten.

– Det är konstigt att något kan kännas så vemodigt men ändå så rätt, säger Björnstad.

Ida Björnstad har under de senaste åren blivit en populär profil i såväl TV4:s sportnyheter som sändningar från hockeyallsvenskan samt en lika hyllad initiativtagare till välgörenhetsprojektet ”Ge bort till Sport”. Men i höst kommer Björnstad inte längre att synas varken i tv-rutan eller de svenska ishockeyhallarna.

– Jag har haft ett av de allra roligaste jobbåren någonsin. Det har varit superkul att arbeta med hockeyallsvenskan, alla kollegor, föreningar, lag och spelare kring serien, men att jobba med att resa runt i hela Sverige och samtidigt pendla till USA för att träffa sin kärlek har varit alldeles för slitigt för min kropp. Jag pallar inte längre och till sist kom jag till ett vägskäl där jag var tvungen att välja och det har varit helt uteslutet att välja bort Mattias, säger Björnstad.

Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix
Mattias Ekholm.

”Blir inte lycklig av pengar”

31-åringen träffade fyra år yngre hockeystjärnan Mattias Ekholm, till vardags proffs i NHL-klubben Nashville Predators, i samband med ett av projektet ”Ge bort till sports” evenemang. Ekholm bidrog då själv med utrustning till insamlingen av sportprylar som startades av Björnstad för att hjälpa ungdomar med sämre ekonomiska förutsättningar att ändå ha råd att idrotta. Men det var inte kärlek vid första ögonkastet mellan de båda.

– Vi blev vänner för 2,5 år sedan just av den här anledningen, jag ville inte stå inför att behöva välja mellan min karriär och kärlek. Så vi var vänner i ett år innan vi ens började tänka tanken att det kunde vara något mer. För mig kändes det inte aktuellt att ha en pojkvän borta i USA och jag tänkte att jag aldrig i livet skulle träffa en hockeykille. Men nu står man här...

Foto: David Wester.

Många skulle säkert ändå beskriva det som en dröm att träffa en NHL-stjärna.

– Absolut, men jag vet att varken pengar, prylar, lyxiga bilar eller dyra villor kan göra en lycklig. Jag vill vara med en människa som jag älskar och som gör mig lycklig, vad han kan erbjuda i övrigt bryr jag mig inte om. Helt ärligt har jag ju mitt liv här hemma, min familj, mina vänner, mitt jobb och min bostad. Hela mitt liv finns i Sverige. Dessutom älskar jag snö och jag kan lova dig att det inte finns någon snö i Nashville. Jag längtar faktiskt till den dagen Mattias är klar med det här äventyret och vi vänder tillbaka till Sverige igen. Jag skulle inte bli förvånad om vi då bosätter oss i norra Sverige för att stilla mitt uppdämda behov av snö och kalla vintrar.

”Jag ska komma tillbaka”

Ida Björnstad reser, efter ytterligare ett välgörenhetsarrangemang, till USA i slutet av september men vet fortfarande inte själv vad hon ska göra i Nashville. 31-åringen säger att hon har en bra dialog med TV4 om att på något sätt fortsätta att bidra med material till kanalen även från sitt nya hemland men att hon även är öppen för andra erbjudanden. Klart är att Björnstad ännu inte är redo att helt ge upp sin egen dröm om att sända idrott i tv.

– Det har varit ett supersvårt beslut att fatta det här och det är en konstig känsla nu för det känns vemodigt men ändå så rätt. Men jag ska komma tillbaka en dag och det med besked. Jag ska sända hockey i Sverige igen och jag hoppas bara att jag är varmt välkommen tillbaka när den dagen kommer.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE