Bilderna som visar Anna Holmlunds väg tillbaka

SPORTBLADET

Det är snart ett år sedan Anna Holmlund råkade ut för den svåra olycka som förändrade hennes liv totalt.

Nu släpps nya bilder på Holmlunds väg tillbaka, i en dokumentärserie om skicrosslandslaget som har premiär i kväll.

Det var under ett träningspass i italienska Innichen i december 2016 som Anna Holmlund kraschade allvarligt. Skicross-stjärnan låg nedsövd i två månader innan hon vaknade upp, och i maj flyttade hon till Sundsvall för att fortsätta sin rehabilitering.

Under förra hösten började Discovery att spela in dokumentärserien Skicrosslandslaget, som följer de svenska åkarna fram till OS i februari 2018.

I dokumentärserien får man bilder på Anna Holmlunds nya liv och hennes framsteg i i kampen för att ta sig tillbaka. I ett smakprov från de sex delarna, som Sportbladet nu kan visa, syns hur hon rehabiliterar i sitt familjehem i Sundsvall.

Med hjälp av sina sjukgymnaster tränar Holmlund på att lära sig stå igen, gör situps och rörlighetsövningarna på en yogamatta.

Får följa ”VÖN” och Näslund

Utöver Holmlund får tittarna bland annat följa de svenska guldhoppen Victor Öhling Norberg och Sandra Näslund som båda åker till Pyeongchang som regerande världsmästare.

– Det svenska skicrosslandslaget är ett av världens absolut bästa och innehåller flera medaljhopp inför OS i Pyeongchang. Att få följa dessa fartfantomer under uppladdningen fram till OS kommer att bli en häftig resa för alla våra tittare och passar perfekt in i OS-kanalen Eurosports utbud, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Eurosport Discovery Networks Sweden.

”Ingen kommer lämnas oberörd”

Serien har sex delar med nytt släpp varje måndag kl 20.00 på Eurosport 1. Skicrosslandslaget kommer också att kunna ses på Eurosport Player och Dplay.

– Produktionsbolaget har följt oss i över ett år nu och kommit nära hela laget. Alla strävar vi mot samma mål, att lyckas i OS i Pyeongchang, och det är kul att svenska folket kan få lära känna oss i skicrosslandslaget via Eurosport. Jag kan garantera att ingen kommer att lämnas oberörd, säger Joar Båtelson, sportchef skicross på Svenska skidförbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skicross