Algotsson petad: "Väldigt oklart"

Foto: Bildbyrån
Linda Algotsson
SPORTBLADET

Förbundskaptenen Fredrik Bergendorff har inte med Linda Algotsson i landslaget inför 2017.

Anledning?

– Trist att en konflikt mellan två personer, varav den ena inte är med i landslaget längre, ska spela in, säger en besviken Algotsson till Barometern.

Linda Algotsson har deltagit i fem OS, varav det sista var i augusti – men nu är hon inte ens bland topp 15 i Sverige enligt Bergendorffs uttagning.

– Jag vet inte vilka kriterier jag inte uppfyller, jag uppfyller för både resultat och hästar. Jag har pratat med förbundskaptenen, men har fortfarande ingen klarhet i vad som är problemet, säger Algotsson till Barometern.

Konflikten

Enligt Bergendorff var det inte positivt för Algotsson att hon i början av november kritiserade förre detta förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Bland annat sa Algotsson att hon aldrig skulle underordna sig en förbundskapten igen.

– Det ligger henne lite till last på det viset som det hände och vi vill gärna förstå mer hur hon tyckte och tänkte. Från min sida är det viktigt att ett lag fungerar så bra som möjligt och jag vill att vi i laget tar så väl hand om varandra som vi kan göra, säger Bergendorff till tidningen Ridsport.

Hoppas på ändring

Bergendorff säger dock att han hoppas att hon kommer komma tillbaka till landslaget, men att han behöver prata mer med henne innan det kan bli så.

Algotsson hade ingen aning innan att hon inte skulle komma med i laget.

– Det hade varit trevligt att reda ut det här innan. Trist att en konflikt mellan två personer, varav den ena inte längre är med i landslaget, ska spela in. Det är väldigt oklart vad det är som inte är okej, säger Algotsson till Barometern.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport