Therese Johaug lider med svenskorna

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

LILLEHAMMER. Frida Karlsson och Ebba Andersson saknas och Charlotte Kalla sliter med formen.

Therese Johaug lider med svenskorna efter världscuppremiären. 

– Det är aldrig kul att inte få till det, säger stjärnan. 

Frida Karlsson hoppades på revansch i Lillehammer efter världscuppremiären i Ruka. Men två dagar innan helgens tävlingar tvingades supertalangen lämna återbud på grund av en förkylning. Sverige saknar därmed Karlsson, Stina Nilsson, Ebba Andersson och Maja Dahlqvist i helgens världscuptävling där skiathlon och stafett står på programmet. 

Dessutom har Charlotte Kalla inte riktigt hittat formen. 

– Det är aldrig kul att inte få till det. Men jag vet att de kommer komma tillbaka starkare. Det är så i toppidrotten ibland, att det är stolpe ut för flera. Men motgång gör en starkare och det vet jag om någon.

”Ingen walk in the park”

Therese Johaug hade gärna haft fler svenskor med i helgen. 

– Jag skulle väldigt gärna önska att jag hade dem på startlinjen. Det roligaste är att vinna tävlingar när alla de bästa står på start, säger hon. 

Foto: BILDBYRÅN
Therese Johaug hade gärna haft fler svenskor med i helgen.

Stjärnan tror dock inte på givna segrar. 

– Nej, det blir ingen walk in the park. Man ska åka skidlopp och man måste göra ett väldigt bra jobb innan man kan sträcka händerna ovanför huvudet. Heidi (Weng) och Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) har visat att de är i bra form och det kan vara så att några av de utländska har fått några lopp i kroppen och gör det bra i helgen. 

Förutom Charlotte Kalla ställer Evelina Settlin, Elina Rönnlund, Moa Lundgren och Emma Ribom upp på damsidan i Lillehammer i helgen. 

Publicerad: