Erika Kinseys succé – femma i världen i år

Av: Mats Wennerholm

Publicerad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

UPPSALA. Erika Kinsey flyger över 1,95 och hoppar in som femma i världen i år.

Och var nära, nära på personliga rekordet 1,98.

Själv kallar hon det coronaeffekten.

Erika Kinsey bor i USA, där gym och träningsanläggningar stängdes ner över hela landet och omöjliggjorde någon organiserad träning.

Erika fick göra vad hon kunde av de hon hade hemma, för att hålla igång hjälpligt.

– Men jag tror det var bra för mig att få tid att bli hel och stark och slippa stressa inför något mästerskap, säger hon.

Strulig uppladdning

Och när hon åkte över till Europa i augusti handlade det mest om att få några tävlingar innan säsongen var över. Och mamma Åsa fick ta några semesterdagar för att coacha, då Erikas amerikanske man och ordinarie coach Daniel blev kvar i USA.

– Ja, jag hade ingen aning om vad jag stod, eller några förväntningar efter allt strul, säger hon.

Effekten:

Form för att hoppa på personligt rekord. Hade inte Erika gått in redan på 1,73, hade hon förmodligen haft mer kraft i benen i försöken på 1,98.

– Ja, jag kände mig lite trött där.

Ståhls nya världsresultat

Erika och höjdtjejerna, där Sofie Skoog tog silver och Bianca Salming bronset, avslutade andra SM-dagen tillsammans med de manliga diskuskastarna.

Men att Daniel Ståhl skulle ta sitt nionde raka SM-guld var väl hela SM-helgens lågoddsare – till och med Mondo får ursäkta.

Inte heller att han gjorde ett nytt världsresultat med ett kast på 68,74, fyra meter före lika givna tvåan Simon Pettersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE