Dplays jättevärvning

Får sporträttigheter av C More

Dplay-tittarna kommer kunna se landslaget i VM-kvalet.
Dplay-tittarna kommer kunna se landslaget i VM-kvalet.

Discovery Networks värvar rättigheter av Telia.

Och C Mores sportutbud blir tillgängligt i Dplay.

– Vi är mycket nöjda, säger vd Nicklas Norrby.

I dag blev det klart att Discovery Networks har köpt OTT-rättigheter, operatörsoberoende tjänster, av Telia.

Streamingtjänsten Dplay kan nu erbjuda ännu mer sport till sina kunder, då de även kan se såväl TV4:s som C Mores sportkanaler. Med matcher från bland andra SHL, La Liga och VM-kvalet i fotboll. Plus Champions League från och med nästa säsong.

”Viktig och bra affär”

– Vi är mycket nöjda med att ha nått en överenskommelse med Telia om detta populära innehåll som blir ett bra komplement till Dplays redan starka utbud, säger Discovery Swedens vd Nicklas Norrby i ett pressmeddelande.

– Exakt hur paketeringen kommer att se ut är inte klart än. Det här är en viktig och bra affär som gör Dplay till en attraktiv tjänst, säger Discovery Networks tillfälliga kommunikationsdirektör Jessica Linnman.

När blir C More-kanalerna tillgängliga i Dplay?

– Vi har inget exakt lanseringsdatum än, vi kommer att återkomma med detaljer.

”Inte rätt person...”

När Sportbladet kontaktar TV4:s och C Mores sportchef Erik Westberg för en kommentar hänvisar han till kanalchef Johan Cederqvist.

– Jag är inte riktigt rätt person att prata med, jag är inte tillräckligt insatt, säger Cederqvist.

Han hänvisar till kommunikationschef Charlie Forsberg, som i sin tur via sms hänvisar till sin kollega Ralf Bagner, presschef på Telia.

– När Telia förvärvade Bonnier broadcasting (TV4/C More) och det godkändes var ett åtagande att vi skulle licensiera OTT-rättigheter till en annan tv-distributör, säger Ralf Bagner.

Vad betyder det här för era kunder med C More-konto?

– Att de får ett av Sveriges bästa sportutbud.

Men det får du ju även hos en konkurrent.

– C More går redan att köpa hos flera distributörer, nu också via Discovery. Den fulla upplevelsen finns bara hos C More.

Vad är den fulla upplevelsen?

– Allt C Mores innehåll.

PODD Efter Tyskland - vad händer nu med världsfotbollen?

Tyska Bundesliga blev den första stora fotbollsligan som drog igång igen efter coronauppehållet. Vad händer nu med de andra ligorna som fortfarande är pausade - och vad händer om antalet smittade ökar igen? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily - gäst är Simon Bank, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.