”Jag hoppas att SD kan förlåta mig”

Nej till bandyhall i Motala efter att politikern röstat fel

Motalas bandyklubb beskriver tillkomsten av en hall som en fråga om överlevnad.

Men kommunens beslut blev nej – efter att Sverigedemokraternas representant Jan Andersson röstat fel av misstag.

– Jag hoppas att SD kan förlåta mig, säger Andersson till MVT.se.

IFK Motala förlorade den första åttondelsfinalen i bandyslutspelet borta mot Vetlanda med 3–5. Detta efter förutsättningar som varit långt ifrån optimala.

– Vårt a-lag har haft tio ordentliga träningar i år, inte mer. I helgen ställde vi in en juniormatch. Det är inte roligt att åka ner när det blåser och regnar. Det är inte lätt att motivera sig, säger klubbchefen Pär Beckne till Sportbladet.

”Jag blev lite stirrig”

Anledningen är att Motala, till skillnad från många av sina konkurrenter, fortfarande saknar en inomhushall. Något det kunde blivit skillnad på i veckan.

Kommunen röstade då om att bekosta ett bandyhallsbygge men svaret blev, med en rösts marginal, nej. Detta sedan Sverigedemokraten Jan Andersson tryckt på fel knapp.

– Vi har en parlamentarisk grupp i SD och vi hade enats om att rösta för att stötta en hall. Men av någon anledning röstade jag fel när frågan kom upp, säger Andersson till MVT.se.

Hur kunde det bli så?

– Jag är ersättare i kommunstyrelsen och det här var mitt första möte. Jag blev kanske lite stirrig och det var lite rörigt. Man ajournerade mötet och det kom mycket information.

55 år gammal kylanläggning

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne tog emot beskedet med stor besvikelse.

– Det ska absolut inte få hända. Men som någon skrev: det händer i EU-parlamentet och i riksdagen, men väldigt sällan. För oss är det fruktansvärt tråkigt att det sker just nu. Vi fick beskedet 30-40 minuter innan åttondelsfinalen. Man var ganska likgiltig under den matchen.

Vad betyder en hall för er?

– Att vi kan fortsätta leva som bandyklubb. Absolut.

Om en ishall ändå byggs så förhalas det förmodligen av det här beskedet. Hur ser du på det?

– Det är tråkigt. Vi hörde om det här för första gången 2012-13, men jag har inte sett en skruv än på arenan. Vår kylanläggning är från 1965.

På torsdagen spelas returmatchen i åttondelsfinalen i Motala.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.