Khaddi Sagnia får utstå hat för bikinibilderna

Khaddi Sagnia blir påhoppad för bikinibilder på sociala medier.

Den 28-åriga längdhoppsstjärnan får utstå hat och avundsjuka.

– Varför ska du störa dig så himla mycket?, säger hon till Göteborgs-Posten.

Khaddi Sagnia följs av nästan 300 000 personer på sitt konto på Instagram.

Där visar hon upp sin vardag som elitidrottare på träning, tävling och hemma.

Längdhoppsbilder blandas upp med bilder i bikini i hemmet eller på stranden.

– Jag älskar att vara i bikini! Jag kan vara i bikini i mitt vardagsrum, men det är alltid nån kvinna som är så jäkla osäker på sig själv och skriver till mig. Varför ska du sitta i bikini? Men låt mig! Om jag trivs i det så ska jag få göra det. Varför ska du störa dig så himla mycket? Jag har inte sagt att du ska följa mig. Blockera mig. Avfölj mig. Vad gör du ens här?, säger Khaddi Sagnia i intervjun.

PLUS: Hockeyettan-backens förvandling: ”Det är den största skillnaden”


Det har inte gått så långt att hon behövt polisanmäla, ofta går hon in och svarar på negativa kommentarer och du brukar personerna vända i sin inställning.

Konkurrenterna hälsade inte

Även bland längdhoppstjejerna är det inte alltid så välkomnade inställning till varandra.

– Det är inte som i stavhoppet, där du kan se att de ofta hjälper varandra. Jag kräver inte att du på tävling ska sitta där och skratta, du är ju där för att tävla och du är i din bubbla. Jag skulle ändå vilja känna att du kan lita på varandra. Att hjälpas åt, att vilja varandras bästa. Det kan jag inte känna med de flesta tjejerna inom längdhopp och då har jag ändå tävlat med dem länge. Jag minns när jag började tävla och när jag hälsade på de bästa tjejerna, som vunnit mästerskap och tagit medaljer, så svarade de inte alls. Inget alls. Och jag bara ... okej. De tänkte kanske att jag inte var så bra, eller att de var så mycket bättre. Jag gillar inte sånt, säger Khaddi Sagnia.

Den 28 maj vann Khaddi Sagnia längdhoppet på Diamond League-galan på de kommande VM-banorna i Eugene, Oregon, på nya personliga rekordet 6,95 meter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.