Langade droger – stängs av i 60 matcher

Publicerad 2022-05-18

Basebollspelaren Matt Harvey stängs av i 60 matcher av MLB.

Anledningen: Han har erkänt att han langade droger till sin forne lagkamrat Tyler Skaggs, som dog av en överdos 2019.

Det var i ett rättegångsförhör i februari som ex-stjärnan Matt Harvey, 33, erkände att han försett Tyler Skaggs med ”tre, eller kanske fyra piller” av sorten opioider.

Samtidigt erkände han att han varit en kokainbrukare förut, bland annat under säsongen 2019 när han spelade i LA Angels tillsammans med Tyler Skaggs.

Nu har ligaorganisationen MLB (Major League Baseball) beslutat att stänga av Harvey i 60 matcher eftersom han brutit mot ligans drogprotokoll, rapporterar flera amerikanska medier, bland annat AP.

Riskerar livstid

Den tidigare Angels-stjärnan Tyler Skaggs dog 2019, 27 år gammal, av en överdos på ett hotellrum i Texas. Erik Kay, tidigare kommunikationsdirektör för LA Angels, dömdes i februari för att ha försett Skaggs med drogerna som ledde till hans död.

Kay riskerar mellan 20 år till livstid i fängelse när hans straff ska fastställas i slutet av juni.

Under rättegången vittnade tre tidigare spelare i klubben, däribland Matt Harvey, om droganvändandet i och omkring LA Angels klubbhus under perioden de spelade för laget.

Harvey gick med på att vittna i rättegången i utbyte mot åtalsimmunitet.

Tidigare All Star

Den 33-årige pitchern spelar numera i Baltimore Orioles, men är främst känd för sin tid i New York Mets mellan 2012 och 2018.

Han deltog i MLB:s All Star-match 2013, men bara en månad senare ådrog han sig en allvarlig armbågsskada som krävde operation. Det dröjde två år innan Harvey kom tillbaka och sedan dess har han inte lyckats nå samma höjder.

Matt Harvey.
Matt Harvey.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln