”Fattar inte hur den inte gick i”

Publicerad 2024-03-18

PONTE VEDRA BEACH. Bollen var halvvägs nere i hålet.

Men Wyndham Clarks putt för särspel vägrade trilla i – och Scottie Scheffler vann The Players.

– Jag fattar inte hur den inte gick i, suckar Clark efteråt.

Följ ämnen
Golf

Det blev till slut ett rafflande drama när den 50:e upplagan av The Players Championship avgjordes på TPC Sawgrass under söndagen.

Världsettan Scottie Scheffler, 27, hade kommit in till klubbhuset på totalt 20 slag under par efter en sensationell avslutning, men Wyndham Clark, 30, hade chansen att skaka fram ett särspel.

Hans putt från fem meter såg ut att gå i, men snurrade ett helt varv och rullade på något mirakulöst sätt ut ur hålet i stället för ner i det.

Wyndham Clark deppar efter avgörandet.

”Var mitt i...”

Ett sus gick genom publiken och 30-årige Clark kunde inte tro sina ögon.

– Jag fattar inte hur den putten inte gick i. Den var mitt i hålet med decimetern kvar och även om jag visste att den skulle vika av lite, så var den ändå slagen med så pass bra fart att jag trodde den skulle trilla i även om den gick via vänster hålkant. Jag är rätt knäckt nu, säger han efteråt.

Scottie Scheffler stod på rangen och förberedde sig för ett eventuellt särspel när avgörandet skedde.

– Jag hörde bara publikljudet. Det lät som en missad putt och då insåg jag att jag hade vunnit, säger han.

”Gjorde ont”

Den amerikanske världsettan var regerande mästare i The Players och blir i och med detta den förste spelaren i tävlingens nu 50-åriga historia att försvara sin titel.

Ingen skräll, med tanke på att han är världsetta.

Men då ska man komma ihåg att han hade rejäla problem med nacken under fredagens runda och inte ens visste om han skulle kunna fullfölja.

– Det gjorde faktiskt väldigt ont. Där och då handlade det bara om att kämpa sig igenom smärtan och sätta sig själv i position. Min fysio har gjort ett bra jobb och i dag kändes nacken mycket bättre. Jag är väldigt tacksam, säger han.

Han belönas med en segercheck värd 45 miljoner kronor.

– Det är svårt nog att vinna den här tävlingen en gång, så att göra det två år i rad känns ganska speciellt, säger Scheffler.

Wyndham Clark tröstas av sin psykolog Julie Elion.

Scottie Scheffler med seger-statyetten.

Följ ämnen i artikeln