607 dagars väntan – överlägsen i comebacken

Linn Svahn vann i Idre

IDRE/STOCKHOLM. Linn Svahn, 23, är tillbaka med besked.

607 dagar efter senaste tävlingen vann sprintstjärnan i comebacken.

– Jag glömde bort att det är så himla länge sen, säger hon.

Den 11 april 2021 var senaste gången Linn Svahn tävlade i längdspåret, 607 dagar sedan.

I dag var hon tillbaka. Comebacken gjordes i Idre på sprinten i den nationella tävlingen.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

För er som undrat hur hon verkar må? Alldeles förträffligt.

Helt överlägsen

23-åringen vann sprintkvalet, var överlägsen i kvartsfinalen och semifinalen innan hon sedermera enkelt seglade ifrån fältet i finalen med några hundra meter kvar. Avstannande över mållinjen bugade Svahn, som dessutom fyller år, till publiken. Moa Hansson blev tvåa och Lisa Ingesson slutade trea.

– Sjukt kul. Jag glömde bort att det är så himla länge sen. Det har varit som en vanlig tävlingspremiär har jag tänkt. Men det var på tiden. Jag trodde jag skulle vara mer nervös. Jag har inte riktigt vetat vilken nivå jag håller mot andra, men jag har vetat vad jag gjort på gamla standardpass. Nervositeten har vuxit under dagen, säger hon.

– Sedan behöver jag lite mer pang-pang i kroppen. Det är i februari-mars jag vill åka som fortast, men jag tycker ändå hyfsad förvånansvärd bra nivå nu.

Öppnar för Davos

Svahn skadade axeln i ett olyckligt fall under en världscuptävling i Ulricehamn i februari 2021. Det verkade först inte vara så allvarligt, men det krävdes till slut två operationer för att få bukt på problemen och därför har det inte blivit några tävlingar sedan dess.

Kände du av axeln något?

– Nej jag känner inte av den. Det gör jag inte.

Nästa helg går världscupcirkusen vidare till Davos. Svahn öppnar för att vara tillbaka i världseliten redan då.

– Ja, det finns möjlighet. Jag är sugen, men jag är också sugen på att köra skandinaviska. Jag får se hur jag ställer mig om jag får frågan (från ledningen). Jag vill få frågan att jag är värd den och det tycker jag att jag är nu. Vi alla vet att jag ska tillbaka till start. Frågan är bara när, säger hon.

Linn Svahn vann sprinten i Idre
Linn Svahn vann sprinten i Idre

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN