Protesten: Vägrar åka till Vita huset

avAndreas Käck

1 av 2 | Foto: AFP

New England Patriots bjöds in till Vita huset.

Då valde flera spelare att nobba.

– Jag känner mig inte välkommen där, säger LeGarrette Blount.

Foto: TT
Devin McCourty.

Den 6 februari tog New England Patriots hem Super Bowl efter en galen vändning mot Atlanta Falcons.

Och på onsdagen slog Vita huset, på sedvanligt manér, upp sina portar för att välkomna årets mästare.

Men långt ifrån alla spelare deltog.

”Enkel anledning”

Några timmar innan besöket meddelade quarterbacken – tillika den överlägset största stjärnan – Tom Brady att han stannar hemma på grund av familjeskäl.

Därtill valde flera av lagets mörkhyade spelare att nobba besöket av politiska skäl, som en protest mot president Donald Trump.

– Den enkla anledningen för mig är att jag inte känner mig accepterad i Vita huset. Presidenten har så många kontroversiella åsikter och fördomar. Jag tror att vissa människor känner sig accepterade där, medan andra inte gör det, säger 29-årige Devin McCourty enligt New York Times.

– Jag känner mig inte välkommen där, helt enkelt, säger LeGarrette Blount.

Nämnde inte Brady

De som kom till Vita huset fick höra Donald Trump hylla laget New England Patriots.

– Den här Super Bowl-segern var en laginsats. Det är det som är det fina med Patriots, att de vinner som ett lag. Ni stod för den mäktigaste vändningen i Super Bowls historia. Grattis!, sa Trump i sitt tal.

Där lyfte han också fram enskilda spelare för sina insatser. Men han valde – till mångas stora förvåning – att utelämna quarterbacken Tom Brady bland de personliga hyllningarna.

Trump och Brady har umgåtts privat och Trump sa inför valet att Brady röstade på honom, något som Bradys flickvän Gisele Bündchen dock gick ut och dementerade.

Anledningen till att Tom Brady inte närvarade vid Vita huset var för att han ville vara med sin mamma, som går en kamp mot cancer.

ARTIKELN HANDLAR OM