Högberg skräll i trupp till skidskytte-VM

Foto: Christine Olsson/TT
Elisabeth Högberg. Arkivbild.
SPORTBLADET

Skidskytten Elisabeth Högberg har inte platsat i A-landslaget under säsongen. Men efter bland annat en fjärdeplats i distansloppet i EM i förra veckan är Högberg nu uttagen till VM i Hochfilzen som startar nästa vecka.

Totalt är fem herrar och sex damer uttagna till mästerskapet.

Bland dem som petas finns Linn Persson och Ingela Andersson. Persson tar en paus från tävlandet för att rehabträna sin rygg som smärtar.

Fredrik Lindström inledde säsongen med en andraplats i Östersund. Anna Magnusson, Hanna Öberg och Chardine Sloof har den senaste tiden gjort topp tio-placeringar i världscupen.

"Min förhoppning är att vi under årets VM tar ett steg närmare den absoluta toppen. Den här säsongen har hittills gått bättre än jag förväntat mig och vi har visat att vi kommit närmare de allra bästa. Självklart kommer många av konkurrenterna att komma till VM i storform, men jag tror att vi kan överraska", säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler i ett pressmeddelande.

VM avgörs 8–19 februari.

FAKTA

VM-truppen

Damer: Anna Magnusson, Piteå, Hanna Öberg, do, Elisabeth Högberg, Östersund, Chardine Sloof, Bore, Mona Brorsson, Finnskoga, Emma Nilsson, Bore.
Herrar: Fredrik Lindström, Anundsjö, Sebastian Samuelsson, I 21 IF, Jesper Nelin, Östersund, Torstein Stenersen, do, Peppe Femling, Tullus.