Jonas Junland avslutar karriären

Publicerad 2024-04-17

SHL blir en profil fattigare.

Jonas Junland, 36, lägger skridskorna på hyllan.

– Jag ska väl checka in på Arbetsförmedlingen nu, säger han till Linköpings hemsida.

Följ ämnen

Skadeproblem höll honom borta från spel den här säsongen – och det blir ingen comeback för Jonas Junland, 36, som i stället väljer att avsluta karriären.

– Jag är tillfreds med min hockeykarriär. Jag hade kunnat gjort ännu bättre ifrån mig, men jag hade också kunnat gjort sämre ifrån mig. Jag är otroligt nöjd och stolt över att jag alltid har kämpat och gjort det bästa för just den dagen. Så nu ska det bli skönt att inte vara en officiell person på det sättet och känna att man inte behöver prestera på sitt yttersta varje dag för att göra andra nöjda. Nu ska jag försöka göra mig själv och min familj nöjda, säger han.

Ikon i LHC

Junland representerade Tre Kronor i många år och gjorde sejourer i Nordamerika, Ryssland och Schweiz.

Men han är främst förknippad med Linköpings HC där han tillbringade elva säsonger.

– Linköping har alltid på något sätt varit nummer ett i mitt hjärta. Från skären som barnsben, till junior- och senior-SM. Självklart tycker man att det är lite coolt när man blickar tillbaka. Otroligt många slutspelsmatcher, otrolig support i slutsålda arenor – en otrolig resa med ens moderklubb, liksom.

”Arbetsförmedlingen”

Vad som händer härnäst återstår att se.

– Jag ska väl checka in på Arbetsförmedlingen som alla andra och se vad livet innehåller när man officiellt är hockeypensionerad. Nej, jag vet faktiskt inte. Jag är inte jätteintresserad av att stressa heller. Min fru och mina barn har offrat otroligt mycket för min hockeykarriär så det ska bli kul att äntligen få sätta de i främsta rummet, säger Jonas Junland.