”Anhöriga och vänner dog i explosionen”

Libanons stora influencer Nour Keirouz i VM för att sprida hopp

OBERSTDORF. Nour Keirouz, influencer och skidåkare från Libanon tog sig till skid-VM trots stora utmaningar.

Pandemin, en stor ekonomisk kris och explosionen i Beirut har lamslagit landet.

– Jag har anhöriga och vänner som dött och många vänner som skadade sig. Det är så sorgligt, säger hon efter VM-starten.

SISTA CHANSEN: Tävla om priser – ta ut ditt lag i Skid Manager 2021

Skid-VM har dragit i gång och under onsdag förmiddag genomfördes de traditionella kvalloppet. Förhållandena är fantastiska, sol och trots värmen ett hårt underlag.

Nour Keirouz, influencer och tv-stjärna från Libanon, kommer efter målgång med stora solglasögon på. Hon deltog även på skid-VM i Seefeld, i ett projekt för att inspirera sina landsmän till träning.

Efter sin 41:e plats (tredje sist) på 5 km fri stil konstaterade Nour Keirouz att hon kunde gjort bättre.

Men gav du verkligen allt…?

– (skratt) nej. Jag trodde loppet var längre, det kändes så i går. När jag var i mål förstod jag att det redan var klart… Men jag är glad för att vara här. Vi är här för att ge vårt land lite hopp, att skicka lite positiva vibbar, säger hon till Sportbladet och fortsätter:

–  Det var verkligen svårt att komma hit till Tyskland för Libanon är i total lockdown för covid. Och sen har vi en en ekonomisk kris. Vi går igenom mycket i vårt land. Det gick att göra undantag för studenter och få visum via förbundet.  Libanon är i en väldigt tragisk situation just nu på grund av covid, en enorm ekonomisk kris och explosionen, säger hon.

”Vi var i total chock”

Explosionen i hamnområdet i centrala Libanon i augusti 2020 blev en världsnyhet.

Händelsen sitter kvar som ett tungt minne inom Nour Keirouz.

– Explosionen kom väldigt överraskande, det var ingen som förväntade sig det. Jag är en influencer i mitt land och jobbar med event och hade ett planerat den här dagen som skulle äga rum ni närheten av området där explosionen skedde. Jag deltog inte på grund av någon anledning som tur var, säger hon.

Hur har det varit för dig personligen?

– För mig personligen var det väldigt svårt, katastrofalt. Vi var i total chock för flera månader efter den.

Hon förlorade både anhöriga och vänner i olyckan. Nu hoppas hon kunna sprida lite hopp till sina medmänniskor från Oberstdorf.

Vinnare i kvalloppet för damer blev Babika Bendika från Lettland.

SISTA CHANSEN: Tävla om priser – ta ut ditt lag i Skid Manager 2021
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN