Gulldéns vändning – vill fortsätta utomlands

Av: Hilda Djupenström

Publicerad:
”Bella” Gulldén.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
”Bella” Gulldén.

Coronapandemin har fått handbollsproffset Isabelle ”Bella” Gulldén, 31, att tänka om.

I stället för att återvända hem nästa år siktar hon nu på en fortsättning utomlands.

– Jag har mer att ge, säger hon till TT.

Kontraktet med franska Brest var tänkt att bli Isabelle ”Bella” Gulldéns sista internationella, innan hon tillsammans med sonen Lias och fästmannen Linus skulle återvända hem till Sverige våren 2021. Nu har coronapandemin fått henne att tänka om.

– Efter allt som har hänt och coronan kom så känner jag att jag har mer att ge. Jag hoppas väl kunna få något kontrakt någonstans, men var vet jag inte, säger Gulldén till TT.

Är öppen för förslag

Suget efter att fortsätta spela ute i Europa har kommit efter att pandemin gett henne ett naturligt uppehåll. Gulldén bedömer nu att hon är i bättre form än inför fjolårets VM i japanska Kumamoto, dels på grund av ökad speltid men också tack vare möjligheten att vila mer.

– Jag hatar coronaviruset, men pausen och möjligheten att träna upp sig och vila var välbehövlig, säger Gulldén, som inte riktat in sig på någon specifik klubb utan säger sig vara ”öppen för förslag”.

Siktar på OS i Tokyo

Isabelle Gulldén, som gjort 14 internationella mästerskap för Sverige, tackade nej till landslagssamlingarna före coronapandemin - och avstod från landslagslägret i somras.

I början av september återfanns hon dock i den blågula truppen, ”motiverad” och ”sugen på handboll igen”, enligt den nye förbundskaptenen Tomas Axnér. Nu blickar Gulldén framåt mot att kvala in till EM i Norge och Danmark i december och OS i Tokyo 2021.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN