Daniel Mossberg klar för AIK

Hammarbys bästa spelare presenterad av rivalen

Han var en av Hammarbys absolut bästa spelare under säsongen.

Nu är Daniel Mossberg klar för AIK.

39-åringen presenterades under tisdagsmorgonen på klubbens sociala kanaler.

Förra veckan möttes Sportbladet av uppgifter om att Daniel Mossberg, som lämnade Hammarby efter en säsong i Stockholmsklubben, var klar för rivalen AIK.

Nu är det officiellt. Daniel Mossberg spelar i ”Gnaget” den kommande säsongen.

På klubbens sociala medier presenterades 39-åringen strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen.

En av ”Bajens” bästa

– Jag spelar för att vinna. Nu kommer jag till en miljö där alla har samma mål och inställning. Det ska bli enormt roligt att vara en del av AIK när pokalen ska hämtas och det är naturligtvis ett stort plus att jag har spelat med många i laget tidigare i både landslag och klubblag. Jag är superladdad och ska göra en riktigt bra säsong, säger han i ett pressmeddelande.

Under säsongen var den tidigare landslagsstjärnan en ledande spelare i Hammarby under i hela säsongen och stod för 20 mål och 15 assist i ett ”Bajen” som missade slutspel för första gången på 25 år.

Med sina 35 poäng var han överlägsen tvåa i lagets interna poängliga, fem poäng bakom Christoffer Fagerström.

Pikar rivalen

– Vissa dagar är bättre än andra. I dag när vi har glädjen att presentera ännu en spelande legendar är det naturligtvis en toppendag. Vi har följt Mossan i flera år, säger sportchefen Jonas Galotta som även skickar en pik till rivalen.

– Det var överraskande att Hammarby inte hade förlängt med sin bästa spelare under fjolåret och då fanns det ingenting att tveka över. Mossans visade med eftertryck varför han ska vara en del av det AIK som 2021/22 fortsätter att jaga den ädlaste av medaljer. Det är en superstar som har exakt den rutin och vinnarmentalitet som passar in i vår trupp

Tidigare har Daniel Mossberg även kopplats samman med elitserienykomlingen Rättvik.

Senare på tisdagen presenterades även den finske landslagsmannen Teemu Määttä, senast i Sirius.

Sedan tidigare har AIK även presenterat talangen Isac Karlsson och mittfältsstjärnan Robin Öhrlund i sin fortsatta storsatsning mot SM-guldet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.