Sonen i legendarens fotspår – 30 år senare

Mick Schumacher debuterar i F1

Mick Schumacher.
Mick Schumacher.

Trettio år har gått sedan F1-legendaren Michael Schumacher gjorde sin debut.

Nu gör Mick Schumacher, 21, entré och följer pappas fotspår.

– Jag har drömt om det här sedan barnsben, säger han.

Michael Schumacher, 52, är pensionerad sedan nio år tillbaka och efter den svåra skidolyckan 2013 har han inte synts i media.

I höstas stod det klart att sonen Mick skulle följa sin pappas fotspår i F1.

– Min pappa hade sin debut för trettio år sedan, detta året, vilket gör det mycket mer känslosamt och mycket mer trevligt, säger Mick Schumacher till The Mirror.

– Jag är väldigt glad över att få bära mitt efternamn och att få föra det tillbaka till F1. Jag är stolt och det ger mig en boost. Det motiverar mig varje dag till att jobba så hårt det bara går, säger han.

”Redo och självsäker”

Efter att i flera år ha kört i Ferraris akademi fick den unge tysken ett kontrakt med det amerikanska stallet Haas och därmed möjligheten att köra i motorsportens finrum.

I helgen, den 26–28 mars, gör Schumacher sin debut i F1 i Bahrain och ställs mot storstjärnor som Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.

– Jag känner mig redo och självsäker. Jag ser fram emot öppningshelgen. Alla tester vi har kört här de två dagarna har visat positiva resultat , säger han på Formula1:s hemsida efter de två testkörningarna innan debuten.

– Vi har lärt oss att köra i både varma och kalla väderförhållanden, vilket ger oss mycket information som gör att vi kan förbereda oss. Så ja, jag känner mig förberedd, säger han.

Michael Schumacher.
Michael Schumacher.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.