Motalas finska duo hjältar mot Frillesås

Publicerad 2020-12-20

Det blev riktigt jämnt när Frillesås besökte Motala.

Då klev hemmamålvakten Jussi Aaltonen fram i en stor nyckelroll – och landsmannen blev tvåmålsskytt.

– En streak på tre matcher utan förlust är väl ändå helt okej, säger Motalas Elias Gillgren efter 4–1-segern.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Motala klev in i söndagens match mot Frillesås med ett gott självförtroende i ryggen efter ett meriterande kryss mot imponerande Sandviken senast. En match de faktiskt ledde ända fram till slutskedet.

Hemma mot Frillesås blev det ett ställningskrig, men Motala skulle ta tidigt kommando och tog ledningen redan efter knappa fem minuter efter ett fint samspel mellan Jonas Enander och Viktor Spångberg.

Kort före paus utökade Philip Florén hemmaledningen på från straffpunkten.

”Isen blir lite halvhoppig”

En straff som kom till efter ett långt utkast från målvakten Jussi Aaltonen till Albin Rohlén som revs ner vid straffområdeskanten.

– Vi håller oss inte riktigt till vår gameplan i dag och vi blir inte tillräckligt tunga så länge isen är bra. Efter 20–25 minuter blir det ganska mycket tillfälligheter när isen blir lite halvhoppig. Så vi har verkligen en del att snacka om i halvtid, säger Frillesås Adrian Emretsson kritiskt i Sportbladet Play i halvtid.

Nyförvärvet avgjorde

Direkt i den andra halvleken fick dock Frillesås sin chans.

Just Adrian Emretsson fick en fin passning och blev helt ensam med Motalas Jussi Aaltonen som stod för en otrolig räddning när han styrde upp bollen i ribban när klockan precis slog över till 48:e minuten.

Drygt fem minuter senare kom dock reduceringen när Fredrik Brandin höll sig framme på en hörnvariant.

Motala var dock det starkaste laget denna söndag och i matchens slutskede kunde det finska nyförvärvet Aleksi Seppänen punktera matchen genom att göra både 3–1 och 4–1, där en ytterligare finländare, Kasperi Hirvonen, spelade fram till det första.

– Det är otroligt skönt. Vi sliter och kämpar och skiter i hur isen och vädret blir, vi bara kör och tar två poäng, säger Motalas nästa finländare Elias Gillgren i Sportbladet Play.

Segern innebar Motalas tredje raka match utan förlust.

– En streak på tre matcher utan förlust är väl ändå helt okej så här långt i serien. Vi är nöjda med det och ska fortsätta producera här efter jul, säger Gillgren.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Elias Gillgren, Motala.