MTG

”Det finns ingen större mobbare”

Av: 

Malin Wahlberg

Även Sladjan Osmanagic anklagar den utpekade MTG-chefen.
Även Sladjan Osmanagic anklagar den utpekade MTG-chefen.

SPORTBLADET

Isabel Boltenstern gick i helgen ut och kritiserade den tv-chef som återigen utreds av MTG.

Nu vittnar även Sladjan Osmanagic om kränkningar och vuxenmobbning.

"’Du är helt jävla värdelös’, brukade MTG-chefen skrika i öronsnäckan när jag pratade i CL-studion”, skriver han på Twitter.

En chef på mediebolaget MTG fick sitta kvar trots kränkningar och kvinnofientlig kultur. Men efter att tv-profilen Isabel Boltenstern, som numer jobbar på Discovery Networks Sweden, gått ut och vittnat om sina upplevelser har MTG beslutat sig för att tillsätta en ny extern utredning.

”Hur jag blev psykiskt nedbruten av min dåvarande chef, hur jag jobbade ihjäl mig för att alla mina ”nej” vändes till att jag ”inte pallade branschen” eller ”kunde bli ersatt om det inte passade”. Hur han satte i system att jag aldrig skulle känna mig trygg, för då var jag inte längre hans marionettdocka. Hur han kunde ögna mig upp och ner och häckla mitt utseende. Ren och skär mobbning, utstuderad psykisk misshandel, som nu vänds till ”dåligt placerad humor”, skrev Boltenstern i ett blogginlägg.

”Finns ingen större mobbare”

Nu skriver även tidigare MTG-medarbetaren Sladjan Osmanagic om sina upplevelser.

"Ingen på redaktionen vill jobba med dig", var något MTG-chefen som utreds på nytt, brukade säga till mig när jag kallades in på möten stup i kvarten. Det finns ingen större mobbare i sport-tv-Sverige. Alla vet om det i branschen.”, skriver han på Twitter och fortsätter:

"Du är helt jävla värdelös", brukade MTG-chefen skrika i öronsnäckan när jag pratade i CL-studion. Kanske korrekt, man ta det efter sändning.”

”Så nu kanske det finns lite mer klarhet till varför jag underpresterade i CL- å PL-studion. Inte lätt att prestera när du har ont i magen av ångest varje gång du går till jobbet.”.

Enligt MTG:s vd Anders Jensen nekar MTG-chefen till alla anklagelser.

– Jag måste samla in fakta. Jag har fyra stycken som vittnar om en sak. Och samtidigt har jag en nuvarande anställd som säger att han är utsatt för en förtalskampanj. Ord står mot ord, säger han till DN.

Sportbladet har varit i kontakt med Osmanagic som hänvisar till sin Twitter och Boltensterns blogginlägg. Sportbladet har även sökt den utpekade chefen som inte har gått att nå.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

MTG startar ny utredning mot anklagad chef

ÄMNEN I ARTIKELN

MTG

MeToo

Isabel Boltenstern

Mobbning