Friar matchen efter tre dagars utredning

Förbundet: Beslutat att inte gå vidare

avPatrik Brenning

Publicerad:

Svenska innebandyförbundet lägger ned utredningen om matchfixning i mötet mellan Växjö IBK-Höllviken.

Beskedet kommer bara tre dagar efter att arbetet påbörjades.

”Vid sin kontroll av spelmarknaden har Svenska Spel inte kunnat se några avvikelser gällande spelmönster”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Efter att Höllviken hämtat upp ett fyramålsunderläge mot topplaget Växjö – och därmed säkrade en ny säsong i den högsta serien – för att sedan ta ut målvakten i förlängningen och därmed bjuda Växjö på ett utmärkt tillfälle att ta den bonuspoäng de behövde för att säkra andraplatsen i serien så väcktes misstankar mot seriematchen i SSL.

– Det är fantastiskt konstigt tycker vi. Jag har hört folk som sett matchen vad som hände och det är klart att man undrar vad det är som händer. Det känns inte riktigt, riktigt ärligt och det känns inte fair play. Vi ska inte bara skylla på det, det är vi som satt oss i situationen, men som läget är känns det väldigt konstigt, sa Karlstads tränare Alexander Bugarski, vars lag i och med resultatet degraderas från SSL, till Sportbladet efter matchen och förklarade sin känsla som ”rutten”.

”Beslutat att inte gå vidare”

Efter Bugarskis kritik bestämde sig Svenska innebandyförbundet för att starta en utredning men bara tre dagar efter det beskedet skriver nu förbundet att de inte kunnat hitta något misstänkt kring matchen.

”Vid sin kontroll av spelmarknaden har Svenska Spel inte kunnat se några avvikelser gällande spelmönster. Utöver den informationen har SIBF:s tävlingsavdelning under veckan tagit in uppgifter från såväl de berörda föreningarna som domarna. SIBF har nu beslutat att inte gå vidare med ett disciplinärende”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM