”Klubbvalet handlar inte om ekonomi”

Landslagsstjärnan Daniel Berlin om det svåra klubbvalet

Daniel Berlin i Bollnäströjan.
Daniel Berlin i Bollnäströjan.

Det är klubbvalet som kan avgöra var SM-guldet hamnar.

Bollnäs eller Sandviken?

– Jag kommer spela där jag vill spela, inte där jag tjänar mest pengar, säger mittfältsstjärnan Daniel Berlin.

När Sportbladet når Daniel Berlin är han ute i vårsolen och leker med barnen Vilma, 5, och Ludvig, 3.

Mittfältaren med den magiska passningsklubban är hemma, det vill säga i Sandviken.

”Bella”, som växte upp i Uppsala, flyttade dit för att gå på bandygymnasiet och har blivit kvar i stålstaden trots att han inte tillhört Sandvikens AIK sedan 2012.

Efter att ha hjälpt klubben till SM-guld och utsetts till Årets man skrev han på för Dynamo Moskva, och efter två säsonger i Ryssland valde han spel i Bollnäs.

Nu har kontraktet löpt ut och Sandviken ser gärna att han flyttar hem även i rollen som bandyspelare.

”Har jag kraft att pendla?”

Avståndet till Bollnäs, tolv mil enkel resa, talar för att det blir så. I vinter har tränaren Jocke Forslund, som också bor i Sandviken, och Gävle-bon Patrik Nilsson stått för resesällskapet.

– Stommen är kvar där uppe, så Bollnäs kommer ha ett bra lag med fantastiska människor runt omkring. Jag vet att det blir en bra tränare, vem det än blir. Haken är om jag har kraft att orka pendla. Jag har gjort det i tre år nu och innan dess pendlade jag till Moskva i två år. Jag har varit på resande fot i fem år, säger Daniel Berlin.

”Handlar inte om ekonomi”

30-åringen som har kallats bandyns Peter Forsberg berättar att han inte har några konkreta kontraktsförslag att ta ställning till utan väntar på att magkänslan ska leda honom rätt.

– Det handlar inte om ekonomi, utan att jag ska ta ett beslut. Ingen trodde att jag skulle gå till Bollnäs, men jag är inte så påverkningsbar. Jag gör det som är bäst för mig och familjen och fattar säkert ett beslut under den här veckan, säger Daniel Berlin.

Uppvaktar Jonas Pettersson

Sandviken har redan lockat hem Erik Säfström från Chabarovsk och ytterligare en hemvändare kan vara på ingång. Klubben har varit i kontakt med Jonas Pettersson, som har öst in mål för Ljusdal under säsongen.

– Det är klart att det är roligt att Saik hörde av sig. Samtidigt sitter jag på kontrakt, så vi får se vad det leder till, säger Jonas Pettersson.

SILLY-EXTRA: SÅ ÄR LÄGET I ALLA LAGEN

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.