Jamaicanska friidrottare undvek dopningstest

Foto: AP/TT
SPORTBLADET

De jamaicanska VM-medaljörerna Riker Hylton och Kaliese Spencer har brutit mot dopningsreglerna.

Enligt landets antidopningskommission har båda två nekat till att lämna dopningstest vilket kan leda till avstängning.

– Allt är ett missförstånd, säger 400-meterslöparen Hylton till Jamaica Gleaner.

Jamaicansk friidrott har drabbats av ytterligare dopningsärenden.

Tidningen Jamaica Gleaner skriver att både VM-bronsmedaljören på 4x400 meter Riker Hylton och 400 meter häck-stjärnan Kaliese Spencer har brutit mot antidopningsreglementet. Det handlar inte om några positiva test utan de båda ska ha brutit mot paragraf 2.3 som innebär att man antingen vägrat, undvikit eller misslyckats med att lämna ett önskat prov.

Den största stjärnan av de två är Kaliese Spencer som har tre VM-silver på meritlistan och har flertalet gånger vunnit Diamond League-totalen på 400 meter häck. Hon har vägrat kommentera ärendet i nuläget.

”Det är helt fel”

Riker Hylton menar att allt handlar om ett stort missförstånd under en träning förra hösten.

Riker Hylton menar att allt handlar om ett stort missförstånd under en träning förra hösten.

– Jag hörde att jag skulle ha vägrat att göra ett test, men det är helt fel. Jag tränade inte alls förra året på grund av en fotskada, enda anledningen att jag var på den träningen var att jag satt och tittade på. Jag såg JADCO-personerna där, men ingen sa något till mig så jag lämnade träningen, säger han.

Jamaica har haft stora problem med dopning under de senaste åren. Nyligen blev Usain Bolt av med OS-guldet från 2008 sedan hans lagkamrat Nesta Carter fastnat i omtestning av gamla prover.

ARTIKELN HANDLAR OM