Cykelchefens attack: ”Norges fel”

Vuelta a España skrotar traditionen med lättklädda kvinnor på podiet.

Det får den danske cykelchefen Brian Holm att gå i taket.

– Inte ens svenskarna är så dumma, dundrar han enligt NRK.

Hädanefter när priser delas ut efter cykelloppet Vuelta a España kommer kvinnorna på prispodiet var mer ”smakfullt” klädda.

Den nya klädkoden är ett försök att modernisera idrotten – men det faller inte alla i smaken.

”Blir förbannad”

En som blev ilsken när han informerades om beslutet var Brian Holm. Den danske cykelchefen är övertygad om att det är norrmännen som ligger bakom att traditionen med lättklädda damer nu försvinner.

Brian Holm
Brian Holm

– Detta är något som norrmännen har hittat på. Detta är den norska moralen, jag blev så förbannad och sur när jag såg rubriken om Vueltaen. Inte ens svenskarna kan göra en sådan sak, och är det några som är idioter så är det svenskarna. De har inte ens ett cykellopp, säger Holm enligt NRK.

”Som en oljestat”

Dansken menar att de så kallade ”podiedamerna” är en del av cyklingen.

– Det är en del av vår kultur, liksom att vi dricker champagne. Det ska firas! Det ska finnas prisflickor, säger Brian Holm.

– Norge är som en saudiarabisk oljestat där man inte ska visa upp sig. De ska ha burka. Ska vi strunta i champagnen på podiet också? Nej, jag är inte nöjd med det här.

Cykelpresidenten Harald Tiedemann Hansen, som meddelade beslutet, ler bara när han får höra om Holms utspel.

– Jag tycker det är helt underbart om det är sant att Brian Holm irriterar sig på att podiedamer försvinner från det internationella cykelloppet. Själv tycker jag att det är omodernt, säger Hansen till NRK.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln