”Världsrekord för Sarah? You bet!”

Foto: TT

avKristoffer Bergström

SPORTBLADET

BUDAPEST. Sarah Sjöströms värsta rival på 100 meter frisim ställer inte upp i VM.

Men hon har en klar bild av hur det kommer att gå för svenskan.

– Jag tror att hon kan och kommer att slå världsrekord, säger Cate Campbell till Swimvortex.

Foto: TT
Cate Campbell.

Sarah Sjöström har traditionellt varit bäst i fjärilsim, men efter OS förra sommaren riktade hon in sig mer på fristil för att bärga en medalj som saknas i samlingen:

Ett VM-guld i lång bana i fristil.

Sarah Sjöström kommer till Budapest med årsfärska personbästan på 50 och 100 meter fritt. Hennes 52,08 på hundringen från franska Canet i somras är bara två hundradelar från det rådande världsrekordet.

”Det är riktigt konstigt”

Normalt sett vore Cate Campbell det största hindret mot guldet. Men australiensiskan fattade ett ovanligt beslut när hon tidigt på säsongen meddelade att hon avstår långbane-VM.

Campbell är ändå på plats i Budapest och gav till sajten Swimvortex en intervju under måndagen. Den kom lika mycket att handla om henne som om en svenska.

På frågan om Sarah kommer slå hennes världsrekord replikerar hon ett kvickt ”you bet!”.

– Jag har fått lära mig att inte kommentera andra idrottare men nu är jag inte med landslaget så den regeln gäller inte. Det är riktigt konstigt. Men ja, jag tror att hon kan och kommer att slå världsrekord, säger 25-åringen till Swimvortex.

Finalen på fredag

Hon erkänner utan omsvep att det kommer svida, men att hon ska omvandla det eventuella rekordtappet till att höja sig själv.

– Jag kommer definitivt bli ledsen över att förlora titeln, det är alltid skönt att ha ett VR bredvid ditt namn, men jag tror att det definitivt ger mig motivation att komma tillbaka till bassängen och att träna riktigt, riktigt hårt.

Försöken på hundra meter frisim simmas på torsdag och finalen på fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM